Mi lesz veled, Fehéroroszország?

2020. augusztus 18. 21:01
Egy hete folyamatosak a tüntetések Fehéroroszországban, ahol a tiltakozók szerint csalással választották elnökké a 26 éve hatalmon lévő Alekszandr Lukasenkát. De mi történik Minszkben közelebbről nézve, s merre tart Fehéroroszország? Erről beszélgetünk Bendarzsevszkij Antonnal, a posztszovjet közép-európai régió kutatójával, geopolitikai szakértővel.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek Bendarjevskiy-val, kb egy éve lehet maximum Lukasenkonak. Hamarabb akkor fog távozni a hatalomból, ha valami nagy dolog történne. Mondjuk még több áldozat, vagy egy igazi mártír. De szerintem Lukasenko rendszere, ha tovább akarja húzni az időt, mindent meg tesz, hogy ne hergelje a tömegeket, ezért több áldozat már nem lesz. Szerintem.

"hiszen a tőke nem tud beáramolni. Tehát tőkeszegény az ország."

Ebből még nagy harc lesz. Hogy a tőke honnan áramoljon be. Keletről-e, vagy nyugatról. Mert akinek a tőkéje fog beáramlani, annak a tőkéje fog kamatozni. A legjobb az volna, ha a fehéroroszok a saját tőkéjüket kamatoztatnák. Mert van nekik.

"EU-nak azért érdekes,mert ezzel közelebb kerülhetnek Putyin megdöntéséhez"

Egyetértek. Azonban felhívom a figyelmedet egy érdekességre. Pont az imént volt Popeo Lengyelországban. Kapott az újságíróktól néhány kérdést a Fehéroroszországi történésekkel kapcsolatban. Válaszai kitérők voltak!!! Majd elutazott a Karibiki Dominikai köztársaságba. Ezzel tudtára adta az EU vezetőinek, hogy a Fehéroroszországi történések mellet jelenleg az USA számára vannak fontosabb dolgok is. Ez nagy valószínüséggel Kína, mely valahogy kezd túl sokat befektetni a Karibi térségben.

"Erőben Kínát soha nem tudja lefektetni. Ellenben értelemmel, jóléttel(Kínán kívül) annál inkább."

A nyugat ezt egyszer a volt "szocialista táboral" eljátszotta. Nyert is, de közen ő maga is szétzüllött és eladósodott. Ennek ellenére szerintem igazad van, más út nem létezik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés