Lukasenka nyugalomra és a tiltakozások beszüntetésére intette a tüntetőket

2020. augusztus 14. 20:03
Lukasenka felszólította az embereket, hogy maradjanak otthon.

Nyugalomra és a tiltakozó akciók beszüntetésére intette a múlt hét végi újraválasztása ellen tüntetőket Aljakszandr Lukasenka újraválasztott fehérorosz elnök a nemzetbiztonsági tanács pénteki ülésén tett lakossági felhívásában. „Azt akarjátok, hogy üljek és várjak, míg a feje tetejére állítjátok Minszket? Így nem leszünk képesek úrrá lenni a helyzeten. El kell kezdeni használni a fejünket, és le kell csillapodni, lehetőséget biztosítva nekünk a rend helyreállítására és arra, hogy azokkal foglalkozzunk, akik ideutaztak” – jelentette ki az elnök, akit a BelTA állami hírügynökség idézett.

Lukasenka felszólította az embereket, hogy maradjanak otthon. „Ne merészkedjetek most az utcákra! Értsétek meg, hogy ágyútölteléknek használnak benneteket és gyermekeiteket!” – figyelmeztetett a fehérorosz elnök, aki szerint Lengyelországból, Hollandiából, Ukrajnából és „a nyitott Oroszországból” is érkeztek az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikushoz „hasonlók”. „Agresszió kezdődött az ország ellen” – húzta alá.

Ismételten leszögezte, hogy a tüntetéseket külföldről szervezik, és a tiltakozó akciókhoz bűnözőket használnak fel. „Mára teljességgel világosan látjuk, mi zajlik” – mondta. Mindazonáltal önmérsékletre intette a biztonsági erők tagjait a tüntetőkkel szembeni fellépésük során. Arra emlékeztetett, hogy a rendvédelmi szervek tagjainak fő feladata az állampolgárok védelme. Pénteken, a hivatalos végeredmény közzétételét követően is több ezer tüntető vonult a minszki Függetlenség sugárúton a fehérorosz kormány székházához, hogy tiltakozzon Aljakszandr Lukasenka általuk el nem fogadott újabb választási győzelme ellen.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

amig a Szovjetunio teruleti egyseget nem allitjak helyre addig egy puskaporos hordo marad egesz Kelet Europa.

Addig szavaztatni míg ki nem jön a kívánt eredmény osztrák , német és EP szokás..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés