Bíró Lászlót támogatja a teljes ellenzék a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben

2020. augusztus 13. 19:46
Az ellenzék megállapodott: közös jelölt mind a 106 választókerületben.

Mind a 106 egyéni választókerületben közös jelölt állítására készülnek az ellenzéki pártok a 2022-es országgyűlési választáson. A Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt által közösen jegyzett, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben tudatták: győzelem esetén a közösen elfogadott program és elvek alapján együtt kívánnak kormányozni Magyarország érdekében. Azt írták: „az ellenzéki pártok, meghallva a választóik akaratát”, csütörtökön megkezdték a hivatalos egyeztetéseket pártelnöki szinten a 2022-es országgyűlési választásra való felkészülésről. A pártelnökök megállapodtak, hogy az ország érdekében közös programot alkotnak, és az egyéni képviselőjelöltek kiválasztásánál a tárgyalásos út mellett az előválasztás intézményét is legitim eszköznek tekintik.

Az ellenzéki pártok vezetői döntöttek arról is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben az időközi országgyűlési választáson a jobbikos Bíró László lesz a közös összellenzéki jelölt – olvasható a közös közleményben. Az ellenzéki pártok döntésével kapcsolatban Bíró László is megszólalt, aki Facebook-oldalán úgy fogalmazott:  „Engem támogatnak közös, összellenzéki jelöltként a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben az időközi országgyűlési választáson. A Jobbik Magyarországért Mozgalom mellett engem támogat az LMP - Magyarország Zöld Pártja, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum Mozgalom, az MSZP és a Demokratikus Koalíció. Köszönöm szépen a bizalmat! Szívvel-lélekkel Borsodért, Hegyaljáért, Abaújért!” 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) utódjáról dönthetnek a választók. A Fidesz-KDNP múlt szombaton közölt: helyi szervezetük Koncz Zsófiát, Koncz Ferenc lányát indítja.

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

(MTI)

Összesen 229 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És képzeljük el ugyanezeket a mondatokat mondjuk 2015-ben...

Összenőtt, ami összetartozik.

EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!

Tényleg, ha már 2015-öt említettem: ugyebár ekkor nyert az ún. Jobbik TELJESEN ÖNÁLLÓAN INDULVA egy hasonló időközi parlamenti választást, önálló MSZP- és önálló LMP-jelölt MELLETT.
Álltak országosan is vagy 30%-on a kvk-k szerint.

Most 5 évvel később állnak kb. 5-6%-on, de már nincs is jelentősége, mert de facto nem is léteznek önálló politikai erőként.
Úgy érne körbe a történet, ha most meg teljes molékkoalícóstul, DK-val, MSZP-vel, Momentummal, tokkal-vonóval is kikapnának...

Ez nem mit együnk reggelire kérdés, hanem az életünk.

Akit a Gyurcsány-féle privatizációs őrület, a "deviza" hitelezés szabadon engedése nem győzött meg arról, h. ezeket soha többé, az tulajdonképpen menthetetlen.

A 2-es út szélesítését Vácig a Strabag kivitelezte, úgy, h. Gödön, Sződligeten, Vácon, nyilván nemcsak ezért, de bukott a Fidesz. Kisebb szakaszokat kellett volna gyorsabban befejezni, nem az egész vonalat egy éven keresztül ellehetetleníteni egy olyan környéken, ahol szinte mindenki Pesten keresi a kenyerét.

Érdekes, h. emberek, akik semmilyen rendszerben nem nyernének közbeszerzést, ennyire ugranak arra, h. mások nyernek, elvégzik és végeztetik a munkát és gyarapodnak általa.

???

2015-ben ÖNÁLLÓAN INDULVA (azaz további ellenzéki jelöltek ellenében) s nyerni tudott MSZP-s, jobbikos jelölt és a "független" készzoltán is (utóbbi kettő alapvetően fideszes kerületben).
Baromira nem következett ebből semmi 2018-ra.

Szóval ennyire azért nem egyszerű a helyzet.

Vidám dolog lesz a kompenzációs lista szavazatainak elosztása.
Remélem élőben közvetítik.

A szegény Koncz leánya egy bájos fiatal nő, mi símán szavaznánk rá. Drukkolok neki.

Ez a Bíró ránézésre sem szimpatikus. Aki meg jelülték, mér bizonyítottak. Akkor minek?

Hasonlóan gondolom én is.

Plusz nem látom a kedvező kimeneteleket ellenzéki oldalon:

1. Ha veszítenek 2022-ben, MÉG ÍGY, TOTÁLIS ÖSSZEBORULÁSSAL IS: onnan mégis merre lenne tovább? De tényleg. Értelmezhetetlen lenne a helyzetük.

2. Ha (neadjisten!) nyernek 2022-ben: azonnal el kell kezdeni kormányozni, azaz olyasvalamit kellene csinálni, amiről évek óta még csak nem is beszélnek (!) érdemben, tartalmilag. Mindezt 5 vagy 6 vagy nem tudom hány párt koalíciójaként, egy bivalyerős kb. 48%-os Fidesz ellenében, immár kormányzaton amortizálódva... 2024-ben EP- és önkormányzati választás... hát nem is tudom... látatlanban nem fogadnék a Patás 2/3-os visszajövezele ellen.

Köszönöm, pontosan ez látszik rajta. Nagyon drukkolok neki.

Nagyon remélem, hogy a választók nagyon leszavazzák ezt az antiszemita, rasszista hájpacnit.
Koncz Zsófia barna bőrű. A rasszisták már ezt is elővették.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés