Elismeréssel illetjük a magyar kormány erős elkötelezettségét

2020. augusztus 12. 19:56

Az USA nagykövetsége
Amerikai Nagykövetség
Örömmel tekintünk a projekt keretében végezendő közös munka elé NATO szövetségesünkkel, Magyarországgal.

„A mai napon David Cornstein amerikai nagykövet és Benkő Tibor honvédelmi miniszter közösen jelentették be Magyarország abbéli szándékát, hogy megköti eddigi legnagyobb védelmi beszerzési szerződését az Egyesült Államokkal.

Ezzel a lépéssel Magyarország felújítja és modernizálja légvédelmi képességeit, valamint lehetővé teszi az áttérést az örökölt, jelenlegi szovjet rendszerről.  Ez a beszerzés a világ legjobb, jól bevált légvédelmi képességét nyújtja, ami hozzájárul Magyarország és a NATO biztonságához.

A mai bejelentéssel Magyarország kötelezettséget vállal arra, hogy a Külföldi Katonai Értékesítési (FMS) programon keresztül azon dolgozik az Egyesült Államokkal, hogy beszerezze az amerikai Raytheon Technologies cég által gyártott AMRAAM (Fejlett Középhatótávolságú Levegő-Levegő) rakétákat.

Az ügylet Külföldi Katonai Értékesítési és Közvetlen Kereskedelmi Értékesítési elemei együttesen mintegy egymilliárd dolláros befektetést jelentenek Magyarország biztonságának jövőjébe.

Ez a beszerzés tovább mélyíti az országaink közötti kiváló biztonsági együttműködést. Ez, valamint a 2019-ben tető alá hozott Védelmi Együttműködési Megállapodás (DCA) az elmúlt évek olyan jelentős eredményeit jelentik, amelyek javítják mindkét ország és a térség hosszútávú biztonságát.

Elismeréssel illetjük a magyar kormány erős elkötelezettségét az iránt, hogy Magyarország haderejének modernizálását a világ legfejlettebb közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerének beszerzésével folytassa, ami növeli Magyarország képességét mind a kollektív, mind az önvédelemre. Örömmel tekintünk a projekt keretében végezendő közös munka elé NATO szövetségesünkkel, Magyarországgal, és örömmel várjuk hosszútávú stratégiai partnerségünk további erősödését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés