„Magyarország nem normális ország”

2020. augusztus 11. 7:28

Pomichal Krisztián
Ma7.sk
Így hazudik az Index-ügyről a szlovák sajtó.

„Miközben a magyar sajtó »szabad«, »független« és »objektív« fele a gyászmunka oroszlánrészét maga mögött tudva már régen elosztotta egymás közt az Index másfél milliós olvasótáborát, a szlovák liberális médiumok sajtómunkásai még javában rágják a gumicsontot, szaftos hazugságokkal és féligazságokkal alátámasztva leghőbb vágyukat, Orbán fasiszta diktatúráját, számol be a ma7. 

Az aktuality.sk két újságírója, Pavol Štrba és a neve alapján magyar származású Eszter Kissová cikkükben igen sajátos és egyoldalú értelmezést tolnak a szlovák olvasók képébe, mondván Dull Szabolcs (egy helyen Szablocs) főszerkesztő kirúgásától kezdve gyakorlatilag a miniszterelnöki irodában dől el, mi lesz az Index sorsa.

Ha valaki esetleg arra számítana, a szlovák médiafogyasztó is objektív tájékoztatást kap az Index-ügyről, sajnos csalódni kénytelen. Rögtön az első bekezdések egyikében ezt olvashatjuk:

»Magyarország nem normális ország. Már, ami a sajtószabadságot illeti, semmiképpen!« – ilyen erős nyitást utoljára Ján Slota borgőzös sajtótájékoztatóin kapott az egyszeri médiafogyasztó, de a szerzők később sem adják alább. Az elfogultságáról méltán elhíresült Riporterek Határok Nélkül ranglistáját alapul véve húzzák rá a vizes lepedőt a magyar sajtóviszonyokra, majd a szintén nem különösebben jobboldali Human Rights Watch nyilatkozatát citálják ide, amely szerint »újabb szöget vertek a független média koporsójába Magyarországon«.”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tilikov et! Hát még nincs totális diktatúra? Mi?
Nahát elvtárs!

Az index mindenkit becsapott, mert a felmondasok után egy héttel bejegyezték az új céget, amit csak tegnap hozták nyilvánosságra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés