Átlagbérig ingyenes bankolást sürget a Jobbik

2020. augusztus 11. 12:38
Z. Kárpát Dániel kiemelte, hogy arányaiban itt a legdrágább a bankolás Európában.

Tegyék ingyenessé a banki alapműveleteket azok számára, akiknek jövedelme nem haladja meg az átlagbért – sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Az ellenzéki politikus arról beszélt: egy jegybanki elemzés mutatta ki, hogy Európában a fizetésekhez képest Magyarországon a legdrágább a bankolás, az utóbbi tíz évben pedig csak romlott ez az arány, kiugró magasságba emelve a műveletek árát.

Felháborítónak tartjuk azt, hogy az elkerülhetetlen, a mindennapi életvitelhez szükséges tranzakciók esetében indokolatlan terhek vannak az embereken, főleg azért, mert Magyarország kormánya ezt hagyja – fogalmazott. Z. Kárpát Dániel azt emelte ki: miközben a pártok, az önkormányzatok és a vállalkozások kivették részüket a koronavírus-járvány elleni védekezésből, a pénzintézetek ismét támogatást kaptak, hiszen a kormány „a bankokra kivetett látszólagos adót” engedi leírni a következő években és plusz jegybanki hitelkeretet is biztosított nekik. A jobbikos képviselő kérdésre válaszolva azt közölte, a napokban országgyűlési határozati javaslat formájában a törvényhozás elé terjesztik felvetésüket.

(MTI)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetlen egy, de tényleg egyetlen egy ismérvet, programpontot stb. mondjon valaki, ami megkülönböztetné a Ballikot mondjuk az MSZP-től (vagy bámelyik másik ballib párttól)!

A devizahitelek forintosításáról is szólhatna pár szót!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés