Rossz minőségű egészségügyi maszkokat találtak egy szlovák kamionban

2020. augusztus 10. 09:51

A pénzügyőrök a védőfelszereléseket átadták a rendőröknek és rossz minőségű termék forgalomba hozatalának gyanúja miatt feljelentést tettek.

2020. augusztus 10. 09:51
null

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és más hamis terméket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovák kamionban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál. A 36 millió forint értékű árut lefoglalták – tájékoztatta a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága hétfőn az MTI-t.

A pénzügyőrök az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer) bejelentett adatok alapján választották ki a kamiont, amelyben maszkokat, kesztyűket és műanyag arcvédő pajzsokat találtak. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet véleménye szerint ezek nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak. Az egészségügyi védőeszközök mellett több mint ezer pár hamis papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát tartalmazó nyakláncot és karkötőt is találtak a kamionban.

A pénzügyőrök a védőfelszereléseket átadták a rendőröknek és rossz minőségű termék forgalomba hozatalának gyanúja miatt feljelentést tettek. A hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt nyomozást indítottak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. augusztus 10. 12:43
OV varrta unalmában szombaton-KanDeksz Nyunyúz
fogas paduc
2020. augusztus 10. 10:24
Ha elszakad a maszk gumija, tűzőgéppel odaerősíthető. Én sokkalta nagyobb hibának tartom, hogy az orrmerevítést fém szállal oldották meg - így mikrohullámú sütőben nem lehet sterilizálni. Vasalgatni meg macerás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik