Trump: Joe Biden programja sérti Istent

2020. augusztus 8. 9:10
Súlyos állításokat fogalmazott meg az amerikai elnök ohiói látogatásán.

Súlyos állításokat fogalmazott meg Donald Trump amerikaielnök csütörtökön, ohiói látogatása során. A republikánusok elnökjelöltje szerint aspiránsa, Joe Biden programja sérti Istent, valamint olyan szélsőségesen baloldali, amely még sosem fordult elő az Egyesült Államok története során. Az amerikai elnök szerint a Demokrata Párt elnökjelöltjének megválasztása esetén elvennék a fegyvertartási jogot a teljes USA területén, megsértve ezzel egy alkotmánykiegészítést. „Nem lenne vallás, semmi ilyesmi. Sértené a Bibliát, sértené Istent. Ő Isten ellen van, a fegyvertartás ellen” – fogalmazott Trump beszédében.

 

 

Donald Trump és Joe Biden szópárbaja az utóbbi hetekben eléggé elmérgesedett. Trump rendszeresen nevezi ellenfelét fajankónak, baleknak, mentálisan alkalmatlannak, míg Biden előszeretettel hívja az elnököt bajkeverőnek, bizarrnak, kárt okozónak, továbbá alkotmányos értelemben veszélyesnek. Fontos megállapítani, hogy a vallás ügye sem szokott tabutéma lenni az elnökválasztási kampányok során, ugyanakkor nem gyakran fordul elő, hogy a retorika hevületében az egyik jelölt a másikat Isten ellenségének nevezze. Donald Trump presbiteriánus, Joe Biden pedig katolikus vallású. Az amerikai elnök újkeletű vallásosságával az utóbbi években sikeresen állította maga mögé a különböző keresztény irányzatok képviselőit és szavazóit. Biden is sokat hangsúlyozza vallásosságát. Saját bevallása szerint csak az istenhit tudta átsegíteni 1972-ben felesége és lánya elvesztésének traumáján.

Mint az Euronews fogalmaz ugyanakkor, keresztény erkölcsét mindkét elnökjelöltnek kikezdték korábbi tettei: Trump korábbi vagabundos, illetve playboyos múltja, míg Biden állítólagos szexuális zaklatásairól készült felvételek egyaránt rossz fényt vetnek rájuk. További hasonlóságként emelhető ki az állandóan előkerülő érv, mely szerint nem feltétlenül alkalmas mentálisan egyik elnökjelölt sem a Fehér Házra. Donald Trump megnyilvánulásaival, meghökkentő kiszólásaival évek óta döbbenettel tölti el a demokrata szavazókat, akik 2016 óta az elnök alkalmatlanságával kampányolnak. Biden pedig, aki 2009 és 2017 között Obama alelnöke volt az utóbbi években rengeteg bakit vétett kampánybeszédeiben és interjúiban, mellyel összeszedetlen benyomást keltett. Sokszor voltak a demokrata elnökjelöltnek érzelmi kirohanásai is, melynek köszönhetően folyamatosan növekedett a közbeszédben a mentális alkalmatlanságról szóló narratíva is.

Fotó: MTI/ EPA/ Erik S. Lesser

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Donald Trump:
"We Stand Tall, We Stand Proud, And We Only Kneel to Almighty God".

"Magasan állunk, büszkén állunk, és csak a Mindenható Istenhez térdelünk".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés