Rekordszámú migránst fogtak el a La Manche csatornán

2020. augusztus 07. 10:50

A PA brit hírügynökség szerint csak júliusban több mint ezer embert fogtak el átkelés közben a forgalmas csatornán.

2020. augusztus 07. 10:50

Rekordszámú, 235 migránst fogtak el a La Manche csatornán csütörtökön, miközben csónakon megpróbáltak átkelni Franciaországból Nagy-Britanniába – jelentette a PA brit hírügynökség pénteken. Az egyik csoportot már csak akkor fedezték fel, amikor hajója kikötött az Egyesült Királyságban. A brit hírügynökség szerint csak júliusban több mint ezer embert fogtak el átkelés közben a forgalmas csatornán.

Chris Philp illetékes brit államtitkár bejelentette: a jövő héten Párizsba utazik, hogy tárgyaljon a helyzetről francia kollégáival. Philp közleményében elfogadhatatlannak és szükségtelennek nevezte, hogy Franciaországból migránsok induljanak útnak Nagy-Britanniába. „Franciaország biztonságos ország” – érvelt. A tisztségviselő szigorúbb lépéseket követel a francia féltől, beleértve a csónakok elfogását és a migránsok kitoloncolását. „Ez egyszerűen nem mehet így tovább” – mondta.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. augusztus 07. 12:13
Mindet Beirutba! Ők építsék fel a lerombolt várost!
Mandolini
2020. augusztus 07. 11:31
Modernkori D nap.
MUHAHA....
2020. augusztus 07. 11:17
Állítólag Gyurcsány és Soros akarta őket Magyarországra hozni.
Nehidd El
2020. augusztus 07. 11:06
Álprobléma. Az Európát fenyegető igazi gond a strandbelépők és a lángos ára. Egységes európai maximum-büféárakat követelünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik