Újra négyszáz fölött a napi igazolt fertőzöttek száma Olaszországban

2020. augusztus 06. 20:32

A legtöbb új beteget Lombardiában szűrték ki.

2020. augusztus 06. 20:32

Az egy nap alatt kiszűrt betegek száma négyszáz fölé emelkedett az olasz egészségügyi minisztérium csütörtök esti adatai szerint. A római kormány nyilvánosságra hozta a járvány első heteiben hozott egészségügyi intézkedései eddig titkosított jegyzőkönyveit.

Az utóbbi huszonnégy órában 402 új fertőzöttet szűrtek ki a szerdai 348 és a kedden diagnosztizált 190 után. A legtöbb új beteget, száztizennyolcat Lombardia tartományban szűrték, további ötvennyolc-ötvennyolc új fertőzöttet Emilia Romagnában és Venetóban. Lombardiában negyvennyolc órával korábban negyvennégy volt az új fertőzöttek napi száma.

Az egy nap alatti halálozások száma hatra csökkent a korábbi tízhez képest. A hat új halottból öt Lombardiában veszítette életét. A halottak száma elérte a 35 187-t.

Jelenleg valamivel kevesebb mint 13 ezer aktív fertőzöttet tartanak számon, 762 beteg van kórházban, 42 intenzív osztályon. A gyógyultak száma túllépte a 201 ezret. A gyógyultakat és halottakat is számolva a járvány februári kezdete óta 249 204 fertőzöttet diagnosztizáltak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. augusztus 06. 21:56
Főbűnös a szőke kék szemű felsőbbrendű és az issziásos szeszkazán brüsszeli társai . A pozitív tesztet produkált személyek 75 százaléka olasz, akiket más olaszok fertőztek meg jelentette ki Francesco Boccia regionális miniszter. A baloldali Demokrata Párt (PD) politikusa egyúttal következtetni engedett arra, hogy a fennmaradó 25 százalék migráns, vagy migránsok által megfertőzött olasz. Ami a tenger felől jövő külföldieket illeti, mindegyiküket teszteljük, és sokan azonnal távoznak közülük" tette hozzá Boccia. Rengeteg volt a fertőzött a múlt hét elején Máltán partra szállt bevándorlók között is. A máltai egészségügyi minisztérium közlése szerint az akkor érkezett 94 migránsból 65nek, vagyis több, mint kétharmaduknak lett pozitív a koronavírustesztje. https://www.origo.hu/nagyvilag/20200806-migrans-lehet-a-covid-fertozottek-negyede.html
bagira
2020. augusztus 06. 21:48
Európára a pusztulást a brüsszeli eus vezetők hozták vírusos betolakodók befogadásával . Migráns lehet az olasz koronavírus-fertőzöttek negyede Francesco Boccia regionális ügyekért felelős miniszter véletlenül felfedte, hogy Olaszországban a koronavírus-fertőzöttek mintegy negyede az ő szavaival élve külföldi származású. Erre akkor derült fény, amikor a baloldali miniszter kijelentette, hogy a pozitívként azonosított esetek 75 százalékában olasz állampolgárok a fertőzöttek - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az Il Giornale című olasz lap cikkére hivatkozva.
hátakkor
2020. augusztus 06. 21:22
És itt van az ősz, itt van újra.. Az áprilisi számoknál járunk.
3M..
2020. augusztus 06. 21:06
Tömegsírba helyezik őket, vagy mindegyikőjüket, egyenként temetik? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik