Johnson: A brit tesztelési rendszer a világ legjobbja

2020. augusztus 6. 19:17
A brit kormányfő reméli, hogy ellenőrzés alatt tudják tartani a járványt.

A világon a legjobbnak nevezte a koronavírus-tesztelő és nyomonkövetési brit rendszert Boris Johnson miniszterelnök csütörtökön. Arra a kérdésre válaszolva, hogy a legutóbbi adatok tükrében világraszólónak tartja-e a rendszert, Johnson leszögezte: „Ha tekintetbe vesszük, amit csinálunk, úgy gondolom, bizonyára az, és bizonyára megfelel a világon a legjobb definíciónak”.

Johnson ismételten hangsúlyozta, hogy szeptember 1-ig meg kell nyitni az iskolákat. A kormányfő reményét fejezte ki, hogy ellenőrzés alatt tudják tartani a járványt. A miniszterelnök ugyanakkor sajnálkozásának adott hangot amiatt, a kormánya által áprilisban vásárolt 50 millió arcmaszk vélhetően nem biztonságos.

A maszkokat 252 millió fontért (97 milliárd forint) vásárolta a kormány az Ayanda Capital befektetési céggel kötött megállapodás alapján. Egy bírósági iratból kiderült, hogy a maszkokat nem osztják szét, mert nem illeszkednek pontosan az arcra.

Nicola Sturgeon skót első miniszter csütörtökön közölte, hogy Skóciában 0,6-0,9 százalékról 1 százalékosra nőtt a vírus fertőzési rátája. Sturgeon közölte: az elmúlt napokban kétségtelenül megnőtt a pozitív esetek száma, és ez a növekedést nem feltétlenül tükrözi a vonatkozó modellezés.

Csütörtökre 24 óra alatt 950 új fertőzöttet diagnosztizáltak a SARS-CoV-2 nevű vírussal, és a vírus által okozott Covid-19-betegségbe 49-en haltak bele, Az előző nap az új fertőzöttek száma 892, kedden pedig 670 volt.

A brit közegészségügyi minisztérium adatai szerint a halálesetek száma 46 413-ra nőtt, a járvány kezdete óta pedig 308 134 embert fertőzött meg a koronavírus. Kórházban 1118 koronavírusos beteg van, közülük hetvenhárman szorulnak lélegeztetőgépre.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés