Túl sokan tüntetnek? Korlátozzuk a gyülekezési szabadságot!

2020. augusztus 4. 13:04

Koenen Krisztina
Neokohn
A német média, amely a résztvevők számát meghamisította, a résztvevőket neonáci nacionalistákként ábrázolta.

„Szombaton, augusztus 1.-én Berlinben valószínűleg a legnagyobb németországi tüntetés zajlott le az 1989-es újraegyesítés óta. A tüntetők a járvány ürügyén foganatosított önkényes állami intézkedések (mint a kötelező maszkviselés, a boltokra, vendéglőkre, fodrászokra és más szolgáltatókra kiszabott, legtöbbször teljesen irracionális szabályok, a nagy szabadtéri rendezvények teljes betiltása) ellen akartak fellépni, de tulajdonképpen nemcsak erről, hanem számos régen felgyülemlett sérelemről volt szó. Miközben az állami és államhű média 20 ezer résztvevőről tudósított, addig a résztvevők több százezer tüntetőről számolnak be. Összehasonlítható fényképfelvételek alapján az alternatív blogok (e cikk írója a Tichys Einblick szerzője) azt állítják, hogy legalább félmillió, de feltehetőleg akár egymillió résztvevő is lehetett Berlin főútvonalain, valamint azok mellékutcáiban.

Miért ez a bizonytalanság? A kormányhű média tudósítása teljesen nyilvánvalóan hazug. Minden szavahihető beszámoló szerint sokkal többen voltak a tüntetésen, mint a tudósítók által sugallott 20 ezer. Érdekes módon ugyanezek a tudósítók már két órával a rendezvény vége előtt azt is állították, hogy a tüntetést feloszlatták. Számtalan szemtanú beszámolója szerint az egész országból érkeztek résztvevők, akiket főképpen 30 és 50 év körüli szolid, rendesen felöltözött polgárokként írnak le. Ugyanaz a média, amely a résztvevők számát meghamisította, a résztvevőket neonáci nacionalistákként, jobboldali összeesküvéselméletek követőiként, ezoterikus futóbolondokként ábrázolta. Ezekre a rágalmakra sem a közölt fotók alapján, sem a résztvevők és független megfigyelők beszámolói alapján nem lehet bizonyítékot találni.

A saját festésű molinókon és plakátokon a német alaptörvényből vett idézetek voltak olvashatók, amelyekben a résztvevők a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság visszaállítását, a mozgási korlátozások beszüntetését követelték. Sokan a fekete-, vörös-, aranyszínű német zászlóval vonultak. A megmozdulás érdekessége éppen az volt, hogy baloldaliak, homoszexuális aktivisták, sportolók, a demokráciát féltő családok, a nemzeti identitás miatt aggódók és konzervatív meggyőződésüek, fehérek, feketék és minden más színűek együtt, minden konfliktustól mentesen vettek részt a tüntetésen. Ez volt az, amiről nem volt szabad tudósítani. Viszont arról főműsoridőben perceken át igen, hogy Dunja Hayalit, egy hírhedt baloldali kormányhű tévés moderátort a tüntetők munkásságának ismeretében lekiabáltak, és nem voltak hajlandók vele elbeszélgetni.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A berlini tüntetés témája ugyancsak a járvány kezelése volt, de a háttérben érzékelhető volt, hogy egy általánosabb elégedetlenség keres magának szavakat és kifejezési formákat. Az elégedetlenség, amelyik a változatlanul folytatódó migrációból, az euró megmentésére irányuló mind radikálisabb akciókból, a katasztrofális energiafordulatból, a német nyelv gender alapon történő megerőszakolásából, az iskolai indoktrinációból, és főleg a véleményszabadság mind radikálisabb elnyomásából táplálkozik, még nem talált magának pártot, vagy alkalmas karizmatikus vezetőt."

Az AfD a felvetett kérdések mindegyikében a tüntetők oldalán van- nem kell keresni az alkalmas pártot...

A független index.hu már a címében lezárta a számháborút Sabbath napján: "Több ezres tüntetést tartottak Berlinben a járványügyi korlátozások ellen"

"Mondjuk ettől függetlenül szerintem hülyeség a maszkviselés meg egyéb logikus korlátozó intézkedések ellen tüntetni, hiszen azok a mi érdekünket szolgálják."

A jenki megszállól áltak inspirált német Grundgesetzbe elfelejtették beleírni a jogkorlátozást. Szabad országban szabad emberek azt csinálnak, amit szabad.
Az EB elnökasszonya aggodalmait fejezte ki a németországi jogkorlátozások miatt, hamarosan összeül a Biztonsági Tanács.

"Nézzen utána, hogy hány halott volt az olaszoknál, meg fog lepődni, kevesebb mint tavaly. Bizony."

"Csak" közben karantén volt...

Kedves Krisztina!

Minden elismerésem azért, amit írsz, amit teszel. A legjobb vagy.

A járványügy legnagyobb problémája éppen ez. Ha jól dolgozik az idióták megkérdőjelezik a szükségességét. És a magyar járványügy kiválóan dolgozik és dolgozott is mindig. Olyan rendszerünk van, ami garancia. A járványmatematikusok NAPRA pontosan számolták ki a tetőzést és nem mellesleg az influenza járványt is vissza tudták szorítani. Ezért aztán az idei év első hat hónapjában Magyarországon 5,5 %-al kevesebben haltak meg, mint az elmúlt év azonos időszakában. Ez nem véletlen, de a vaknak hiába magyarázom, hogy milyen a hajnal!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés