MSZP: Nem hagyjuk, hogy a Fidesz gyarmatosítsa a Balatont!

2020. augusztus 4. 11:49
Nyakó István szerint most sem hagyják, hogy „kiforgassák a magyar népet nemzeti örökségéből”.

Az MSZP által a Balaton védelmében indított népszavazási kezdeményezés célja, hogy a Fidesz ne tudja „gyarmatosítani” a magyar nép nemzeti örökségét – mondta az MSZP sajtófőnöke keddi online sajtótájékoztatóján. Nyakó István a természetes tavak védelmében kezdeményezett MSZP-s népszavazást azzal indokolta: mára a Balaton minden ötödik kilométerére „egy fideszes mágnás” beruházása jut, a tihanyi hegyet lassan eldózerolják a jobb kilátás érdekében, a szabadstrandok fizetőssé váltak, több mint 60 milliárd forintot kaptak az „újburzsujok” szállodaépítésre a járvány időszakában, Keszthelyt pedig „bevette a Fidesz”, az lett a balatoni főhadiszállása. Nekik a profitról szól ez a történet, az MSZP-nek viszont a gyermekkorról, a fiatalokról és a családokról - hangsúlyozta Nyakó István, hozzátéve: az MSZP nem hagyja, hogy „nemzeti örökségünket a Fidesz gyarmatosítsa”.

Fidesz-katonák

Az MSZP sajtófőnöke – aki a Nemzeti Választási Bizottság épülete előtt beszélt – felidézte: négy évvel ezelőtt az MSZP a vasárnapi boltzár ellen kezdeményezett népszavazást, de a hatalom akkor „menekülőre fogta”, inkább visszavonta ezt a „népnevelési diktátumot”, és „gyávaságból” nem engedte, hogy az emberek népszavazáson mondjanak véleményt. Megjegyezte: az elmúlt tíz évben csak olyan népszavazás volt Magyarországon, amelyet a kormány rendelt meg, mert a Nemzeti Választási Bizottság tagjainak többsége „Fidesz-katona”, így nem lehet olyan referendumot tartani, amely kellemetlen a hatalomnak. Hangsúlyozta: négy éve a hatalom „kopaszok képében jelent meg”, és próbálta megakadályozni a népszavazási kezdeményezést, így az MSZP most kíváncsian várja, hogy amikor a Balaton megvédéséről van szó, akkor vajon kiket küld a Fidesz.

Kopaszok, öltönyösök és oligarchák

Újra kopaszokat, vagy most öltönyösök jönnek, akik elmagyarázzák, hogy miért kell oligarcháknak odaadni a Balatont, miért nem lehet a gyerekeké, a fiataloké és a családoké?” – tette fel a kérdést. Nyakó István szerint húsz napon belül megtudják a választ, de az biztos, az MSZP most sem hagyja, hogy „kiforgassák a magyar népet nemzeti örökségéből, a Balaton ingyenes használatából”. Az MSZP július végén három kérdésben kezdeményezett népszavazást: a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandok ingyenességéről, az ilyen strandok területén történő építési és változtatási, illetve elidegenítési tilalomról. A Nemzeti Választási Bizottság a benyújtástól számított 30 napon belül dönt a kérdések hitelesítéséről.

(MTI)

 

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi az az MSZP?

(Eddig csak az LMP-nél kérdeztem ezt, de már aktuális az MSZP-re és az ún. Jobbikra vonatkozóan is.)

Megjött az eső, előbújnak az ürgék. :-)

Nyakó István arról regéljen, hogy hova tüntették el az MSZMP, a KISZ, az Úttörő vagyont. Benne a legértékesebbek az üdülők és ezen belül a Club Tihany és a balatonvilágosi komplexum.
Ekkor még az állami vállalati és szakszervezeti üdülőkről még nem is szóltunk.

Végül is ez így korrekt. Az MSZP bírósági keresetben támadta meg a sukorói telekcsere, az elhíresült, Lauder -féle kaszinó bizniszt is, megvédte a külföldi tőkétől a Velencei tavat.

Az elvtársak a párt-szakszervezeti-és munkásőrüdülők privatizálásához is népszavazáson kértek felhatalmazást. Átlátható módon jutott a nép legkisebb gyermeke is üdülőkhöz, jelentős nemzeti vagyonhoz.

Az MSZP igazságérzete most is feltámadt, ha már nem szerezhetik meg az MSZP egykori külföldi tőkés csoportjai, kapcsolatai a Balatont, akkor dögöljön meg a szomszéd tehene, ne fejlődjön semmi. Mert ugye kapitalizmusban élünk, az MSZMP alig várta, hogy levethesse az ideológiai rabláncot, hogy kapitalistává válhasson.

Sorban lettek milliárdosok, a KISZ egykori Pest-megyei titkára is többször nyilatkozta, hogy Ő jó kapitalista lett, munkát ad az embereknek.

Akkor miért nem adhat munkát az embereknek Mészáros Lőrinc, s más magyar vállalkozó, aki tőkeerős........

Az MSZMP-MSZP-s jó kapitalista, a másik oldali gonosz? A Balaton fejlődik, csodálatos ékszerdoboz, ha autóval éppen megállok, bárhol találok szabadstrandot is.

Nyár van, nincs érdemi témája a "baloldalnak", igaz télen sem.....Az MSZP vergődik, 22-ben megszűnik. Szanyi is elmondta róluk a véleményét, Tibinek ez egyszer igaza volt. Agónia.....

Ilyesmire gondolt az mszp? Pl Medgyessy villájára a parton?

https://index.hu/belfold/cav70..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés