Tizenkét ember letartóztatását rendelte el a bíróság az érdi tömegverekedés ügyében

2020. augusztus 2. 17:12
A gyanúsítottak között vannak többszörösen büntetett előéletűek, akik ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik, esetükben a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Elrendelte tizenkét ember letartóztatását az érdi tömegverekedés ügyében a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap - közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel. Az eljárás jelenlegi adatai szerint – egyelőre pontosan nem ismert okból – konfliktus keletkezett egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között, akik távoli rokonságban állnak egymással.

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, csütörtök este az enyingi családból legalább 16 férfi megjelent egy érdi benzinkúton, hogy ott a másik család tagjaival erőszakosan rendezze a konfliktust. Mindkét család tagjai ütő-, szúró- és vágóeszközökkel felfegyverkezve mentek a helyszínre.

Elképesztő brutalitás

Az enyingi család tagjai négy kocsival beálltak a benzinkútra, majd az ötödik gépkocsi vezetője egy másik behajtón nagy sebességgel szintén odahajtott és szándékosan elütötte a másik család egyik tagját. A kocsi tolatás közben maga alá gyűrt egy másik férfit.

Ezután a két család percekig verekedett, a magukkal vitt ütő- és szúróeszközöket is használták egymás ellen. A konfliktus során az egyik gyanúsított egy hegyes eszközzel szívtájékon szúrta az egyik sértettet, aki meghalt. Rajta kívül a kölcsönös bántalmazás során a jelenlegi indítvány valamennyi gyanúsítottja megsérült – közölte a törvényszék.

Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz, pénteken azt közölték: az összecsapásban egy ember elhunyt, ketten életveszélyes, hárman súlyos, heten pedig könnyű sérülést szenvedtek. Több embert csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítottak meg, egyet pedig emberöléssel.

Többeket nem sikerült még azonosítani

Az ügyészség szombaton közölte, hogy 12 ember letartóztatását kezdeményezte emberölés és más bűncselekmények miatt. A törvényszék közleménye szerint vasárnap a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírái hat gyanúsítottat személyesen hallgattak meg, további hatot pedig távmeghallgatáson.

A cselekmény több résztvevőjét még nem sikerült azonosítani, a konfliktus pontos okait sem lehetett még felderíteni, és egyelőre azt sem lehetett megállapítani, pontosan kik okozták azoknak a sérüléseit, akiknek letartóztatását az ügyben indítványozták. Így tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak – szabadlábra helyezésük esetén – tanúk befolyásolásával akadályoznák a bizonyítást - írták.

A gyanúsítottak fellebbeztek

Az eset tisztázatlansága miatt attól is tartani kell, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén folytatnák az egymás között kialakult konfliktus erőszakos rendezését, és újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követnének el egymás sérelmére. A gyanúsítottak között vannak többszörösen büntetett előéletűek, akik ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik, esetükben a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az emberöléssel gyanúsított személy esetében a cselekmény büntetési tétele és tisztázatlan személyi körülményei miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is. Mindezek miatt a bíróság a gyanúsítottak meghallgatása után az ügyészi indítványokkal egyetértve elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 2-ig. A döntés ellen mind a 12 gyanúsított és védőik fellebbeztek, így az nem végleges, de végrehajtható – közölte a törvényszék.

(MTI)

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bűncselekmények mindig voltak és lesznek.
Magyarország 1 milliós cigány népességének vonatkozásában - tisztelet a kivételnek! - nem erről van szó!
Ez egy olyan etnikum, amely, ha a dolgokon nem fordítunk 180 fokot:
inkább előbb, mint utóbb: felfalja Magyarországot!
Az a civilizációs deficit, amellyel nagy százalékban
születési meghatározottságukból a cigányok rendelkeznek:
a Magyarországot sújtó etnikai atombomba!
Mi kell ahhoz, hogy a helyzet kezelhető legyen,
a cigány ember is a társadalom építője
és ne rombolója lehessen?
Az első pont, hogy emberi életre méltó helyre szülessen.
Ehhez:
1. azokra a gyerekekre, akiket 21 éven aluliak szülnek,
a magyar állam semmiféle támogatást adóforintokból NE ADHASSON - NÉPSZAVAZÁST!
2. azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke 21 éves korig NEM SZÜL, állami családmegalapozó járadékot kell folyósítani, pl. 21 ezer Ft/hó. - NÉPSZAVAZÁST.
Általánosságban, minden cigányságot érintő kérdést
NÉPSZAVAZÁS ELÉ KELL VINNI!

A népszavazás MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRRA egyformán vonatkozik.
Fajtól, bőrszíntől függetlenül.

Szüljön, bárki, de ne kaphasson semmiféle állami támogatást.
Az adókedvezmény a megszületett gyermek után: nem állami támogatás.
Mint ahogy a CSDOK is csak feltételek teljesítése esetén vehető igénybe.
Az állami támogatás az, amikor 13-17 éves fiatalok b.szását az állam pénzekkel támogatja, "családi pótlék" és megszámlálhatatlan, ingyenes kórházi ellátás, támogatott gyógyszerek, önkormányzati pénztámogatások estébék tömegével.

Erre most mit kellene mondanom, azt: Qrva anyád.
Mondjam?

Mondtam.
Ötször, hogy ne kívánd többször.
Szegény asszony.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés