A rasszizmus beszüntetését követelte több száz brit zenész

2020. augusztus 2. 19:04
A levelet aláírták zenei menedzserek, ügynökségek és kiadók, köztük az EMI, a brit Sony Music és a brit Warner Music képviselői is.

A rasszizmus beszüntetésére szólított fel nyílt levelében vasárnap a brit zenei élet több mint 700 képviselője, köztük James Blunt, Lewis Capaldi, Rita Ora, Goldie, Niall Horan, a One Direction énekese és Nile Rodgers producer. „A diszkriminációra és túlkapásokra a csend nem lehet válasz” – írták a The Sunday Times brit vasárnapi lapban közzétett levelükben, amely több mint négy évtizeddel az után látott napvilágot, hogy 1976-ban brit zenészek összefogtak  Rock Against Racism – rockkal a rasszimus ellen – mottóval az egyre növekvő idegengyűlölet ellen.

Levelük részét képezi annak az egyre növekvő világméretű mozgalomnak is, amely a rasszizmus ellen erőteljes fellépést követel az után, hogy májusban Minneapolisban rendőri erőszak következtében meghalt az afroamerikai George Floyd. „A rasszizmus valamennyi formájának azonosak a gyökerei, a tudatlanság, az oktatás hiánya és a bűnbak keresés. Mi, a brit zeneipar képviselői büszkén egyesülünk, hogy felerősítsük hangunkat, felelősséget vállaljunk, felszólaljunk és szolidaritást vállaljunk” – fogalmaztak.

A levél az után született meg, hogy a brit rappert, Wileyt kitiltották a héten közösség médiából, mert több antiszemita bejegyzést közölt a Twitteren. A levelet aláírták zenei menedzserek, ügynökségek és kiadók, köztük az EMI, a brit Sony Music és a brit Warner Music képviselői is.

(MTI)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van. Aki még egy rossz szót szól a fehérekre, azt fel kell kötni.

Jézus nélkül semmit nem ér ez a moralizálás.

A rasszizmus beszüntetését követelik, de konkrétan kitől? Csak én nem látom, hogy pontosan kinek/minek van ez címezve?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés