A rasszizmus beszüntetését követelte több száz brit zenész

2020. augusztus 02. 19:04

A levelet aláírták zenei menedzserek, ügynökségek és kiadók, köztük az EMI, a brit Sony Music és a brit Warner Music képviselői is.

2020. augusztus 02. 19:04

A rasszizmus beszüntetésére szólított fel nyílt levelében vasárnap a brit zenei élet több mint 700 képviselője, köztük James Blunt, Lewis Capaldi, Rita Ora, Goldie, Niall Horan, a One Direction énekese és Nile Rodgers producer. „A diszkriminációra és túlkapásokra a csend nem lehet válasz” – írták a The Sunday Times brit vasárnapi lapban közzétett levelükben, amely több mint négy évtizeddel az után látott napvilágot, hogy 1976-ban brit zenészek összefogtak  Rock Against Racism – rockkal a rasszimus ellen – mottóval az egyre növekvő idegengyűlölet ellen.

Levelük részét képezi annak az egyre növekvő világméretű mozgalomnak is, amely a rasszizmus ellen erőteljes fellépést követel az után, hogy májusban Minneapolisban rendőri erőszak következtében meghalt az afroamerikai George Floyd. „A rasszizmus valamennyi formájának azonosak a gyökerei, a tudatlanság, az oktatás hiánya és a bűnbak keresés. Mi, a brit zeneipar képviselői büszkén egyesülünk, hogy felerősítsük hangunkat, felelősséget vállaljunk, felszólaljunk és szolidaritást vállaljunk” – fogalmaztak.

A levél az után született meg, hogy a brit rappert, Wileyt kitiltották a héten közösség médiából, mert több antiszemita bejegyzést közölt a Twitteren. A levelet aláírták zenei menedzserek, ügynökségek és kiadók, köztük az EMI, a brit Sony Music és a brit Warner Music képviselői is.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. augusztus 04. 15:16
Egy alapos általános összefoglaló a sztereotípiákról és előítéletekről: https://egyvilag.hu/temakep/067.shtml
Aerion
2020. augusztus 03. 11:47
Tehát a niggert kitiltották a twitterről antiszemitizmusért, erre azok a rasszisták, akik kitiltják. Teljesen logikus. Köszönjük, demokrácia!
makám
2020. augusztus 03. 08:26
"James Blunt, Lewis Capaldi, Rita Ora, Goldie, Niall Horan, a One Direction énekese és Nile Rodgers " kik ezek a senkik?
Dominium Magna Hungaria
2020. augusztus 03. 07:15
Ha már brit zenészek, vannak közöttük - hozzáteszem, fekete bőrű - normálisak is. Mint például "Zuby", aki egyszer csak kijelentette, hogy ő transznemű, jelentkezett egy női súlyemelésre, majd megnyerte és utána lepirított mindenkit, érvelve azzal hogy na ennyit ér az egész ideológiátok. https://www.thegatewaypundit.com/2019/03/british-male-rapper-mocks-trans-sports-issue-identifies-as-woman-at-gym-and-breaks-female-weightlift-record-video/ Aztán a napokban twitterről is letiltott "Wiley", aki leírt pár dolgot a zsidók tevékenységéről az üzleti életben a twitteren. Persze egyből antiszemitázták és letiltották. https://uinterview.com/news/british-rapper-wiley-banned-from-twitter-after-anti-semitic-tweets/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik