Szöllősi: Volt, amikor Vitray boldogan vállalta a mikrofonállvány szerepét

2020. július 31. 13:59
A sportújságíró szerint Vitray Tamás a Kádár-rendszer legismertebb arcaként asszisztált egyetlen kritikus szó nélkül mindenhez, ami vállalhatatlan volt abban a világban.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Vitray Tamás is megszólalt a távozó indexesek ügyében – az egykori tévés a HVG-nek adott interjút. A HVG Vitray-interjújával kapcsolatban Szöllősi György a Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait. A sportújságíró úgy fogalmazott: 

Rendben van (persze, nincs), hogy generációknak kellett felnőnie úgy, hogy Vitray Tamás a maga végtelenül modoros, álpolgári stílusában az egyetlen televízió egyetlen csatornáján elmondta esténként, hogy mit is kellene gondolni a világról (hagyjuk most a szakmailag és mindenhogy botrányos futballközvetítéseit). Miközben számító és cinikus magatartásával, a Kádár-rendszer legismertebb arcaként asszisztált egyetlen kritikus szó nélkül mindenhez, ami vállalhatatlan volt abban a világban. De hogy egy jelentős tábornak ma, 2020-ban is az legyen az etalon, hogy mit gondol a sajtószabadságról a diktatúra televíziós reklámarca, ettől sírhatnékom támad.

Másfelől, ha azt nézzük, hogy az önpusztító Indexért eddig kiállt kb. Koncz Zsuzsa, Hodász atya, Friderikusz Sándor (!), az eddig soha semmilyen nemzeti ügyben együtt meg nem szólaló felvidéki magyar újságírók (sic!) és talán még Fluor Tomi is, s végül most a gonosz Vitray, nos, ha ezt nézzük, akkor azért annyira mégsem nagy a baj. (Itt például elmeséli, milyen »bátran« utasította vissza, hogy Orbán-interjúkat készítsen, mert nem akart mikrofonállvány lenni. Arról viszont – ebben az ajánlóban legalábbis – nem esik szó, hogy Grósz Károly vagy Medgyessy Péter esetében boldogan vállalta a mikrofonállvány szerepét.)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Index visszaadta a reményt - mondja Vitray.
A reményt, hogy amennyiben Sorosék kollaboránsai újra hatalomra kerülnek, évente 2500-3000 milliárd gördülékenyen mehessen ki az országból...
"Döbbenetes mennyiségű pénz hagyta el Magyarországot
A hetvenes évektől fogva Magyarországról 242 milliárd dollárt vittek ki offshore területekre egy 2010-es adat szerint. Figyelembe véve, hogy az IMF adatai alapján 2009-ben hazánk bruttó külső adóssága nem érte el a százmilliárd dollárt, Magyarország nemhogy nem eladósodott ország, hanem finanszírozó - derült ki egy tanulmányból.
F. Szabó Emese, 2013. május 24. péntek, 13:31"
A SZEMÉT INDEX EZT A KÉT SZÁMOT 70-ES ÉVEKTŐL 2010-IG!!! MIKÉNT TÁLALTA? ÍGY: Az Orbán-rendszerben Dől a pénz az adóparadicsomokba
"Dől a magyar pénz az adóparadicsomokba
INDEX
2012.07.23. 13:20

Egy friss tanulmány szerint összesen több mint 21 ezer milliárd dollárt menekítettek az elmúlt évtizedekben adóparadicsomokba, kikerülve az otthoni adóztatást. Magyarországról mintegy 242 milliárd dollár szökött el, ezzel benne vagyunk a top 20-as listában."

Kiáramló tőke a fejlődő államokból (milliárd USD)
A '70-es, '80-as évektől 2010-ig. Forrás: Guardian
A TÉNY: Magyarország 242 milliárd dollár

Akkor lehetett reménykedni, amikor Vitray ezt minden adásban elmesélte, az volt a jó.

Index: "Magyarországról mintegy 242 milliárd dollár szökött el,"
Így írnak a Vitray szerint reményt keltő Indexben, arról, hogy a kommunista nomenklatúra emberei hogyan rabolták szét Magyarországot, 30 éven keresztül, 2010-ig bezárólag!!!
A magyarok pénze "szökött el"... Indexül, nem elrabolták, nem ellopták, hanem szökött el,... Ebben Indexileg reménykedjünk, mert Vitray azt mondja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés