Vitray Tamás a távozó indexesekről: Olyan választ adtak, amely feléleszti a reményt

2020. július 30. 10:05

Az egykori tévés azt mondta, hogy hozzá soha nem érkezett közvetlenül utasítás a különböző pártközpontokból arra vonatkozóan, hogy milyen műsort készítsen.

2020. július 30. 10:05
null

„Olyan választ adtak a történtekre, amely feléleszti a reményt, hogy létezik a médiában szolidaritás, kollegialitás. Ennek most abban kellene megmutatkoznia, hogy az eltávozott gárda fórumhoz jut” – mondta Vitray Tamás a HVG-ben.

A volt tévériporter a Portré a rovatban beszélt az Index-ügyről, az interjúból a hvg.hu közölt részleteket. Ezek szerint Vitray felidézte, hogy a különböző pártközpontokból hozzá soha nem érkezett közvetlenül utasítás arra vonatkozóan, hogy milyen műsort készítsen, és ha főnöke mégis megpróbált valakit a műsorába protezsálni, megijedt, mert attól félt, hogy oda lesz a hitelessége. Ezt féltve végül az ezredfordulón nem állt bele egy interjúsorozatba, amelyet ő készíthetett volna Orbán Viktorral, noha kifejezetten rokonszenvesnek és közvetlennek találta az akkori és jelenlegi miniszterelnököt. „Személytől függetlenül minden ilyen kormányfői interjúhoz csak mikrofonállvány lehetett a riporter” – jelenti ki Vitray.

A beszélgetésben a hatvan éven át a médiában dolgozó Vitray Tamás elmondja véleményét a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi átalakításáról, valamint az ő saját oktatási módszeréről is beszél, de érinti a napirenden lévő újságírói etika kérdését is.

Nyitókép: MTI Fotó: Czimbal Gyula

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 18. 23:21
Ma is kellene. Megtisztulna az ellenzék.
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 18. 23:21
Ma is kellene. Megtisztulna az ellenzék.
syphax
2020. augusztus 04. 07:25
SAJNOS SZEGÉNY VITRAY TAMÁS ÉLESESZŰSÉGE FÖLÖTT "ELJÁRT AZ IDŐ". SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.....
Krupp Skya
2020. augusztus 01. 20:09
Besúgók ne reménykedjenek, Talán csak abban, hogy Gréczy Zsolt meg kínál téged hirtelen sült el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!