Szijjártó: Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel

2020. július 31. 12:49
A határok átlépésének szabályai vannak, amelyeket mindenki köteles betartani – írta a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Matteo Salvini köszönetet, nagyrabecsülést és kitüntetést érdemel – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán, miután az olasz parlament felsőháza előző nap megvonta az ellenzéki Liga párt vezetőjének mentelmi jogát. Szijjártó Péter hangsúlyozta, a liberális mainstream sajtó diadalittasan tudósít arról, hogy megvonták a mentelmi jogot „attól a Matteo Salvinitól, aki nem akarta engedni, hogy az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és az európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába”.

Mint írta, Salvini úgy döntött, megvédi Olaszországot és megvédi Európát. Úgy döntött, hogy bebizonyítja: amit Magyarország megtett a szárazföldön, az megtehető a tengeren is, azaz igenis lehetséges Európa külső határainak megvédése szárazon és vízen egyaránt – tette hozzá a miniszter.

Matteo Salvini ezzel egy óriási brüsszeli hazugságról rántotta le a leplet - fogalmazott a politikus. Mást sem lehetett hallani az elmúlt években, mint hogy a tengeri határok védhetetlenek – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy Salvini bebizonyította: Európát meg lehet védeni a tenger felől is. Ehhez csak komolyan kell venni saját szabályainkat és érvényt kell szerezni nekik. A határok átlépésének szabályai vannak, amelyeket mindenki köteles betartani – írta Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy a nyugati mainstream lapok cikkeiben nem látszik népszerűnek, de ha azok alatt a cikkek alatt a kommenteket is megnézed, már egészen más a kép
Ha nekem nem hiszel, higyj mondjuk TGM-nek:
"[a nyugati vezetők]... gyorsan ki akarnak egyezni Orbánnal, mert népszerűtlen az Orbán-bírálat. Orbánt bizonyos értelemben csodálom: most, hogy visszavették, hogy Angela Merkel, Ursula von der Leyen és Manfred Weber is meghirdette, hogy vége az antiorbánizmusnak, egy millimétert nem engedett."
"Angela Merkelnek azért kell megjelennie Orbán mellett, hogy növelje a népszerűségét a német jobboldalon, ahol Orbánt imádják, rajonganak érte. Sikeres ember, korunk hőse. Kossuth óta magyar államférfi nem foglalkoztatta ennyire Európa, sőt a fél világ fantáziáját. Egyfolytában szó van róla, nincs olyan fölsorolás a nyugati sajtóban, amelyben ne kerülne elő."
"Nem arról van szó, hogy a nyugati politikusok szeretik Orbánt. Utálják. De kénytelenek kiegyezni vele politikailag és szimbolikusan, mert alá van ásva a saját autoritásuk. Föltűnő az európai vezetők Orbán előtti megalázkodása, miközben Amerika és Anglia jelenlegi urai számára Orbán maga az emberi értelem világítótornya. Régi angol konzervatív barátaim mélyen meg vannak győződve róla, hogy Orbán ihleti mindazt, aminek a nyugati világban még értelme van."
https://magyarnarancs.hu/belpo..

Salvini nem kartellezett vasútépítési közbeszerzéseken, hogy milliárdokkal legyen gazdagabb és nem köpte be kartellező társait, amikor forró lett a talaj csak azért, hogy neki NE kelljen visszafizetni a lopott pénzt.

Legalábbis remélem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés