Minszk szerint nem készültek Isztambulba repülni az elfogott oroszok

2020. július 31. 22:08
A fehérorosz hatóságok június 29-ére virradóra fogtak el 33 orosz állampolgárt, a Wagner Group orosz magánbiztonsági cég embereit.

Tagadta azt a moszkvai közlést a minszki kormány pénteken, hogy az őrizetbe vett orosz állampolgárok csak átutazóban voltak Fehéroroszországban. A Fehéroroszágban elfogott orosz állampolgárok annak ellenére nem készültek Isztambulba utazni, hogy megvolt a repülőjegyük – közölte pénteken az ügyben nyomozó csoport vezetője az ONT fehérorosz televízióban.

„Nyilvánvalónak tűnik, hogy a bűncselekmény előkészítésekor a bűnözők alibit gyártanak maguknak. Hasonló a helyzet a 33 orosz állampolgárral is, akiknek a kezükben volt a jegy július 25-ére Isztambulba. A nyomozás azonban feltárta, hogy nem akartak oda repülni” – mondta Aljakszandr Agrafanav. Közölte, hogy a csoport szervezett volt, és katonai normák szerint járt el. Elmondta, hogy csoportot hoztak létre a WhatsApp üzenetküldő alkalmazáson, amelynek mind a 33-an tagjai voltak.

A fehérorosz hatóságok június 29-ére virradóra fogtak el 33 orosz állampolgárt, a Wagner Group orosz magánbiztonsági cég embereit. A legfrissebb adatok szerint csoportos rendzavarások előkészítésével gyanúsítják őket. Moszkva közlése szerint a csoport Minszken keresztül Isztambulba tartott, de lekéste a járatát.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

es ezt onnan tudjuk hogy bevallottak?

Hogyan tovább Eurázsiai Unió?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés