Boris Johnson: Most nem szabad levenni a fékről a lábunk

2020. július 31. 18:41
A brit miniszterelnök elhalasztotta a járvány elleni rendelkezések enyhítését.

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy legalább két héttel elhalasztja a koronavírus-járvány elleni intézkedések szigorának enyhítését, mert ismét növekedésnek indult a fertőzöttek száma. „Most nem szabad levenni a fékről a lábunk” – mondta a kormányfő sajtótájékoztatóján.

Az eredeti terv szerint szombattól enyhült volna a szigor: ismét kinyithattak volna például a szórakozóhelyek és a kaszinók. Ugyanakkor szigorításokat jelentett be Johnson: közölte, hogy kötelezővé teszi a maszkviselést a mozikban, múzeumokban és további zárt terű helyeken.

Nagy-Britannia a járvány által leginkább sújtott országok egyike: 46 ezren haltak bele eddig a ragályba, és a kormányt sok olyan bírálat érte, amely szerint túl későn rendelte el az óvintézkedéseket. Csütörtökön a brit kormány Észak-Angliát érintően fokozta a szigort: külön háztartásban élők nem találkozhatnak egymással.  

Egészségügyi szakértők közölték: immár nem biztosak abban, hogy a fertőzési ráta – amely azt mutatja, hogy egy fertőzött hány embernek adja tovább a kórokozót – 1 alatt van Angliában, ami azt jelenti, hogy a vírus exponenciálisan terjedhet.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés