„Jézus is tüntet az Indexért” – Tényleg? Mesélj még!

2020. július 30. 22:19
Tarnai Richárd
Vasárnap.hu
Nagy a sivalkodás mostanság amiatt, hogy úgymond kihunyt a sajtószabadság utolsó állócsillaga. Könnyeimet nyelve elkezdem hát sorra venni, hány ellenzéki fórum maradt ebben az elviselhetetlen diktatúrában.

»Jézus is tüntet az Indexért« – olvasom egy magát keresztényként definiáló fiatal amazontól, aki a fenti megjegyzést egy olyan kép alá helyezte el, ahol együtt szelfizik napjaink egyik »sztárpapjával«. Ezek után az atya sem akart lemaradni, és írt egy kis szösszenetet »Vére rajtunk« címmel.

Ugyan én csak egyszerű, mezei hívő vagyok, de azért a két fenti hasonlatot kissé erősnek tartom… Különösen annak fényében, hogy a tüntetés oka pusztán annyi volt, hogy egy balliberális internetes portál tulajdonosa főszerkesztőt cserélt. És nem fogják kitalálni, hogy a tüntetők szerint mindezért ki a felelős. Hát természetesen a kormány és személy szerint annak vezetője!

Tényleg az az érzésem, hogy ezeknek az embereknek Mórickához hasonlóan mindig mindenről csak az jut eszükbe.

Nem tudom, hogy a jó páter és a balliberális közegben kiteljesedő keresztény hölgyemény szerint Jézus akkor is ott volt-e a tüntetésen, amikor ez a haladó, demokratikus és elfogadó többség a »Hol vagy, g..i?« szavakat skandálta a miniszterelnöki iroda felé a Várban. Vagy amikor hasonló tartalmú jeleket rajzoltak fel az utcai plakátokra. Krisztus urunk iránymutatása egyértelmű: meg kell bocsátanunk azoknak a szerencsétleneknek, akik minket gyaláznak és üldöznek.

Ám arról szó sincs, hogy be kellene állnunk a zászlajuk alá, valamint a párbeszéd és elfogadás farizeusi álarca alatt nekünk is önmagunk ellen és a krisztusi tanítás ellen kellene fordulnunk.

Nagy a sivalkodás mostanság amiatt, hogy úgymond kihunyt a sajtószabadság utolsó állócsillaga. Könnyeimet nyelve elkezdem hát sorra venni, hány ellenzéki fórum maradt ebben az elviselhetetlen diktatúrában.

 Lássuk csak:

168 Óra, 168ora.hu, 24.hu, 444.hu, ATV, atv.hu, amiidonk.hu, alfahir.hu, Amerikai Népszava, atlatszo.hu, azonnali.hu, balrad.ru, balramagyar.hu, Blikk, Blikk.hu, cyberpress.hu, Élet és Irodalom, ellenszel.hu, ezalenyeg.hu, frisshirekonline.hu, G7.hu, hirhugo.hu, hirstart.hu, hirklikk.hu, HVG, hvg.hu, hu.euronews.com, kettosmerce.hu, Klubrádió, Magyar Hang, magyarhang.org, Magyar Narancs, magyarnarancs.hu, merce.hu, napi.hu, Népszava, nepszava.hu, nyugat.hu, nyugatifeny.hu, olkt.hu, Pesti Hírlap, pestihirlap.hu, propeller.hu, Rtl Klub, rtlhirek.hu, sztarklikk.hu, valasz.hu, zsurpubi.hu,

Eddig 48 darab. Tovább nem folytatom – azt hiszem, ízelítőnek ennyi is elég.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Indexnek 1,5 milliós volt az olvasottsága.
Ezeknek az "ellenzéki" oldalaknak csupán a töredéke. Ezért maradhatnak életben.
No meg így a Párt is hivatkozhat arra, hogy "nodehát van még ellenzéki sajtó".
Ki van ez találva szépen...

Válaszok:
Sulammit | 2020. július 30. 23:20
DrPepper | 2020. július 31. 8:23

A lényeg, hogy együtt sivalkodik Ezzel a kretén Lukácsival, Hodász András atya, anélkül, hogy tisztában lennének azzal, hogy mi miért történt.
Még azok is csak bogozgatják, akikkel megtörtént, de a "jól értesült" Lukácsi és Hodász máris állást foglalt a kormány ellen.
Ha Jézus ott lett volna azon a tüntetésen, jót odasózott volna ennek a két kereszténynek a hátára, akik vígan és mosolyogva meneteltek a G-ző tüntetők között. Lukácsiról azt is el tudom képzelni, amilyen nagy "keresztény", hogy ő is kiabálta.

Köszi Richárd, hogy megírtad!

Igen, szépen kitaláltad. Nem segített senki?

"Ki van ez találva szépen..."

A fenti megjegyzésekhez hozzáfűzném, hogy ez a különféle apolitikus szabadidőrovatokkal együtt értendő, vagyis sokan nem a politikai tartalmakért kattintottak, márpedig itt a propaganda harcban betöltött szerepről van szó.

Ismerem Hodász atyát, úgyhogy kár itt szajkóznod a dk propagandáját, sőt nem kell ám mindenhova bemásolnod amit írt. Inkább gondolkozz el azon és másold be Vágvölgyi Gergely írását, az indexel kapcsolatban. Én már bemásoltam neked egyszer, amikor idézted Hodász atya írását.

Most elég legyen ennyi. Majd később elolvaslak.
Ja, és ne gyere nekem keresztényköntösbe bújva, dk és mszp szövegekkel.
Úgy vagy te keresztény és békéltető, ahogyan azok, akiknek a nevében írogatsz itt.

Kár, hogy meghalt már az a plébános atya, akinél Kispesten lehetett volna káplán, Hodász.
Ő egy kicsit eligazította volna a fejét, elmagyarázta volna neki, hogy mi az a kommunizmus, amikor még a Caritas sem működhetet, mert lecsukták volna az atyát.
Bezzeg a Coca-Cola buzi reklámja nem verte ki a biztosítékot nála.
Sokszor bírom az atyát, mert jókat mondd, de ezek a politikai megnyilvánulásai miatt, már leszóltak neki, amit ki is fecsegett a Privát szférában. Szóval nagyon éretlen ez az ember.

A "keresztény, Jézust követő" mszp-s,dk-s lelkületű Lukácsi újabb szemét megnyilvánulása a hvg-n.

Lukácsi Katalin: Orbán Viktor szemében megvehető nyáj a magyar kereszténység

https://hvg.hu/360/202031_mics..

Kitűnő eszközök kaphatóak az orbánfóbia legyőzésére:
https://gyogyexpressz.com/spd/..
Naponta 3x és a siker nem marad el!

Az "összes látogatás" rovatban, ami 54432674, az Index az első, nomeg az oldalletöltések több mint 200 milliós adatával is vezet.
Amúgy mit is akartál mondani ezekkel az adatokkal??

Ha tényleg nem érted, amit írtam, fuss neki még egyszer.
Ne feledd, a diszlexia gyógyítható betegség!!!

Hogy hány a fanatikus Fidesz-rajongó?
Azt nem tudom, de biztos van köztük ilyen is.

Finoman szólva sem fideszes.

No igen, de számodra ez azért hülyeség, mert te mást gondolsz erről.
Látod ez a különbség köztünk.
Én nem hülyézlek le, az eltérő véleményed miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés