Dzsihadistákat fosztottak meg állampolgárságuktól Belgiumban

2020. július 30. 11:44
Az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez csatlakozott nyolc dzsihadistát megfosztottak állampolgárságától, közülük hetet pedig a népességnyilvántartásból is töröltek.

 Belgiumban az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez csatlakozott nyolc dzsihadistát megfosztottak állampolgárságától, közülük hetet pedig a népességnyilvántartásból is töröltek – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap csütörtökön.

A napilap információi szerint az érintettek közül hét tartózkodási és lakóhelye ismeretlen, néhányuk meghalhatott a terrorszervezet szíriai vagy iraki területen folytatott harcai során, vagy hamis identitással ismeretlen helyen tartózkodik. A brüsszeli fellebbviteli bíróság csütörtökön közzétett határozatában azt írta, a terrorizmus és terrorszervezetben való részvétel vádjával, távollétükben lefolytatott eljárás keretében hozott ítélet szerint a dzsihadisták „súlyosan megsértették belga állampolgári kötelezettségeiket”. Az értintetteket hazatérésük esetén egyenként öt év letöltendő börtönbüntetés várja Belgiumban.

A napilap szerint az állampolgárságuktól megfosztottak a terrorszervezet által elfoglalt területeken gyilkosságok elkövetésében vettek részt,

amelyekről később fényképeket és videofelvételeket osztottak meg a világhálón. Terrortámadásokat terveztek Európában, valamint kábítószerkereskedelem miatt találták őket bűnösnek. Közöttük van az a Khalid Zerkani is, akit 2016 áprilisában a kiróható legmagasabb, 15 év szabadságvesztésre ítéltek Belgiumban, mert dzsihadista társaival harcosokat toborozott az Iszlám Állam számára Belgiumban. A sikeresen beszervezettek közül kettő később visszatért Európába, majd öngyilkos merényletet követett el Párizsban 2015 novemberében. 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, ezekben 130 ember vesztette életét.

A dzsihadistáknak vagy ügyvédjeiknek nyolc naptári nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezzenek az ítélet ellen. A csütörtökön kihirdetett határozatban szereplőkkel együtt eddig tizennégy belga dzsihadistát fosztott meg állampolgárságától Belgium.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Dabiq

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hú de kegyetlenek ezek a balgák! Szóval nyolc állampolgárságától megfosztott muszlim geci közül ötről azt sem tudják él-e, hal-e, mivel ketten közüluk a párizsi öngyilkos merényletek résztvevőiként évek óta halottak...
Istenem, ekkora kreténséget- de gondolom Gyuri bácsi talpas ügyvédjei már csak reflexből is megnyerik majd a pereket és a delikvensem megint belgák lesznek.

Nagy visszatartó ereje lesz ennek a feltűnően kemény belga intézkedésnek. Egy muszlim terrorista ötször is átgondolja, mielőtt öngyilkos merényletet követ el, hiszen halála után még a belga állampolgárságát is elveszítheti-jaj...

Tudod mi a szánalmas? Hát például az, hogy Leuven, a flamand főváros, a Leuveni Katolikus Egyetemnek otthontadó város polgármestere egy marokkói muszlim lett. Mohamed Ridouanit a szocik segítségével sikerült ebbe a pozícióba juttatnia a város konzumidióta lakosságának. Én 1998ban töltöttem az egyetemen egy évet, nem volt olyan beszélgetés- buli, ahol ne kérdezték volna a flamandok, meddig maradok? Akkoriban azt mondták van vagy kétszázezer marokkói Belgiumban, akik olyanok, mint a mi cigányaink, útálják őket- hát húsz évvel később a flamandok cigánykodtak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés