Kiszelly Zoltán: Az MSZP öt százaléknál akar alkut kötni

2020. július 29. 16:57
A politológus a Magyar Nemzet értesülésére reagált, miszerint a szocialisták csupán öt embernek, a párt tényleges vezetőinek kérnek befutó helyet egy esetleges közös listán.

Gyurcsányékkal élne túl az MSZP vezetése – írta hétfőn a Magyar Nemzet, amely hírről mi is beszámoltunk. „Ez olyan, mint a Titanic utolsó mentőcsónakja” – reagált a lapnak Kiszelly Zoltán politológus. Az értesülések szerint  a szocialisták csupán öt embernek, a párt tényleges vezetőinek kérnek esélyt a 2022-es választásra: Tóth Bertalan elnöknek, Kunhalmi Ágnes választmányi elnöknek, Molnár Zsolt pártigazgatónak, Hiller Istvánnak és Harangozó Tamásnak.

„Mára az MSZP támogatottsága a parlamentbe jutás küszöbére süllyedt, így egyáltalán nem biztos, hogy önállóan bejutna az Országgyűlésbe. Lépésével a párt lényegében elébe ment ennek a kérdésnek, mert most még ötszázalékos támogatottsággal öt embernek kérhet helyet a mentőcsónakban, három százalékkal viszont már csak három embernek kérhetne. Az MSZP öt százaléknál akar alkut kötni” – jelentette ki Kiszelly, aki felidézte:

a párt támogatottsága 1994 óta folyamatosan csökken, és amióta Gyurcsány Ferenc megalakította az utódpárt utódpártját, ez a folyamat csak felgyorsult.

A politológus szerint egyelőre még kérdéses, hogy az ellenzék egy vagy két listával indul-e a 2022-es választásonk. „Gyurcsány Ferenc ugyan egy listát akar, ami matematikailag jó elképzelés, de akárcsak Mesterházy Attila, Botka László vagy Bajnai Gordon, úgy a Momentum sem akar vele együtt indulni” – mutatott rá Kiszelly, aki szerint, ha két lista lesz, akkor az MSZP evidens módon a DK-val szövetkezik majd.

„Senki nem akar úgy járni, mint amiről Gyurcsány Őszödön beszélt, hogy képviselői fizetés helyett vissza kell menni autófényezőnek. Ráadásul most nincs olyan helyzet, hogy aki most kimarad, az majd az önkormányzati választáson indulhat polgármesternek” – mondta Kiszelly, aki úgy gondolja, hogy akár konfliktust is szülhet, hogy az  ötös listán nem szerepel Mesterházy Attila, Bangóné Borbély Ildikó, Korózs Lajos vagy az alelnök Komjáthy Imre sem.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Túlbecsülik magukat. Feri majd lerendezi a szokott módon: "lófaszt mama". Mennek szépen a levesbe.

A dk miért adna ennyi helyet annak a pártnak, akit valójában fel akar számolni?
Az mszp merjen kicsi lenni és önállóan mérettesse meg magát.

Mi a fenének adna nekik Feri 5 helyet?

Felkészül: ún. Jobbik.
Lesz némi tülekedés a ladikért.

A Milla és a Szolidaritás a két esélyes. :-DDDDDD

Azt, hogy Bangóné nem szerepel senkinek nem okoz meglepetést.
Az sem, hogy Kunhalmi bekunyerálja magát a dk-ba.
Hónapok óta csápol Gyurcsánynak és vigyorog az ökörségein, mint a tejbetök.
Amikor nem ütközött meg azon, hogy a XVIII. ker-ben átült a párttársa a dk-ba, tudtam, hogy ő is odakészül, csak azt nem, hogy Gyurcsánynak kell -e?

Hát pont ezaz. Mit szólnak ehhez a régi tyúkok?

Láttam egyszer egy parlamenti közvetítésben, szép lassan egészen a Gyurcsányhoz bújt.

Kunhalmi drogozik? Vagy csak magától ilyen ostoba?

Remélem, nem jutnak be.

Egyszer olyan, mint egy őrmester, így nyilatkoztatta ki Nyírő Gyulát, mint náci írót, Máskor meg nem bírja abbahagyni a nevetést, nem ura önmagának.
Idétlen nő, bár szép.

Miután? Miután kitakarított?

Te a lepedő akrobatája vagy? Vagy a feleséged? Szegény Kunhalmi utánatok igazgathatja a lepedőt?Bejárónőnek alkalmazod?

Aranyosan nevet, de amikor megjátssza a szigorú tanító nénit a pártársaival szemben is, na akkor olyan primitív.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés