Hatalmasat zuhant világszinten a turizmus bevétele

2020. július 29. 10:28
A fejlődő országok szenvedik meg legjobban a csökkenést, ami milliók megélhetését veszélyezteti világszerte.

Az idegenforgalmi iparág több mint 273 milliárd eurót veszített idén január és május között a koronavírus-járvány nyomán elrendelt globális korlátozások miatt. Ez derült a Turisztikai Világszervezet legfrissebb összesítéséből, amelyről az Euronews számolt be.

A tanulmány szerint a veszteség háromszor annyi, mint amennyit a szektor a 2009-es gazdasági világválság idején elszenvedett. A turisták száma világszinten 300 millió fővel csökkent. Az ENSZ szervezete szerint ráadásul a számok tovább esnek.

— A Turisztikai Világszervezetnél ezt úgy becsültük meg, hogy milyen ütemben nyitják meg a határokat, hogyan reagál a piac, és persze, hogy a koronavírus milyen szerepet játszik a társadalmi interakciókban. Ezeket figyelembe véve 60 és 80 százalékos visszaeséssel számolunk a 2020-as idegenforgalomban – mondta a Turisztikai Világszervezet szóvivője, Marcelo Risi.

Elemzők szerint a fejlődő országok szenvedik meg legjobban a csökkenést, ami milliók megélhetését veszélyezteti világszerte. Csak Európában 27 millió ember él az idegenforgalomból, és az iparágnak akár évekbe is telhet, mire magához tér.

Persze minden a járványtól függ, és a fertőzések számának újbóli emelkedése miatt viszont még senki sem tudja, hogy mire számítson. A jövő teljesen bizonytalan, de az már most is látszik, hogy az emberek még mindig szívesen töltik szabadságukat külföldön. Egyelőre az biztos, hogy kedvezőbb óvatosnak lenni, mint újabb korlátozásokat bevezetni.

(Euronews)

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés