Hatvanöt koronavírus-fertőzöttet találtak egy Máltára vitt migránscsoportban

2020. július 28. 20:19
Hatvanöt embernél mutatták ki a koronavírust egy Máltára vitt 94 fős migránscsoportban; közölte a vallettai egészségügyi minisztérium kedden.

A Líbiából érkező menedékkérők előző nap kerültek Máltára. Ez eddig a legnagyobb járványgóc, amelyet a kór március 7-i felbukkanása óta regisztráltak a szigetországban.

Az egészségügyi tárca szerint a csoport 85 tagján végezték el a koronavírus-tesztet, kilencen még várnak a vizsgálatra.

A menedékkérők állampolgárságát nem közölték a máltai hatóságok.

„A hajókkal érkező migránsok azonnal karanténba kerülnek 14 napra, és tesztelik őket. A pozitívnak bizonyuló menedékkérőket elkülönítik, míg a többiek szintén karanténban maradnak megfigyelés alatt" – közölte a tárca.

"Ez a csoport együtt érkezett Máltára, és igen kevés emberrel kerültek kapcsolatba, mielőtt tesztelték őket" - tette hozzá a minisztérium, mondván, kicsi a valószínűsége annak, hogy a helyiek is megfertőződhettek.

A migránsok vészjelzést adtak le túlzsúfolt gumicsónakjukról vasárnap. A hatóságoknak majdnem 30 órába telt, mire elértek hozzájuk.

Civil szervezetek ismételten szemére vették Olaszországnak és Máltának, hogy szándékosan lassítják a mentési munkálatokat, hogy ezzel elijesszék a tengeri úton Európába igyekvő illegális bevándorlókat az átkeléstől.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy ország lakóinak közös teherviselése ne érjen már a csillagokig. A gazdasági, társadalmi és egészségügyi kockázatot jelentő agresszív térítő muszlim és segghüje fekete-afrikai kanok befogadása miatti terheket ne lehessen már minden állampolgár nyakába varrni. A liberális gyökértelen polgártársaink fizessék a migránsaikat saját zsebből és vállalják szeretett testvéreik károkozásának minden anyagi és társadalmi terhét. Amit úgy lehetne megteremteni, hogy minden egyes migráns befogadásához "örökbefogadó" személyeket, pártokat, NGO-kat kellene rendelni, akiknek befogadandó személyenként százmillió forintnak megfelelő bankbetéttel kellene rendelkezniük, ami állami felügyelet alatt lenne. Ebből kapna a fekete és okker horda egészségügyi ellátást és szállást-havi apanázst. Az összeg elfogytával hosszabbítás csak a bankszámla feltöltése után lenne lehetséges.
Végre a "civilek" megmutathatnák mennyire gondolják komolyan Európa szétbaszását...

ezek a mocskok hurcoltak be, hiaba probaljak a kinaiakra fogni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés