A Fidesz-KDNP szerint megfutamodott a baloldal Újbudán

2020. július 27. 12:08
Határozatképtelenség miatt elmaradt a képviselő-testületi ülés.

A tanácskozáson Jankó István és Szabó László Fidesz-KDNP-s képviselők azon – László Imre (DK) polgármester egy hónappal ezelőtti, vitát kavart kijelentésével összefüggő – javaslatát tárgyalták volna, amely az önkényuralmi rendszerek áldozatainak védelméről szóló nyilatkozat elfogadását célozta. Az újbudai önkormányzat és annak vezetése maximálisan hisz az emberi egyenlőségben, valamint a mindenkire kiterjedő egyetemes méltóságban, ezeket az elveket maximálisan érvényesítik a munkájuk során – jelentette ki Barabás Richárd (Párbeszéd) kerületi alpolgármester hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, miután határozatképtelenség miatt elmaradt az aznapra összehívott képviselő-testületi ülés, amit a kormánypártok a baloldal megfutamodásaként értékeltek.

Barabás szerint mindez csupán lejáratás

Barabás Richárd kérdésekre válaszolva azt mondta: a Fidesz botránypolitizálással, kiforgatással és inszinuálással becsületesen dolgozó politikusokat próbál lejáratni, miközben képtelen arra, hogy beismerje azokat az elnyomó intézkedéseket, amelyekkel „nap mint nap szembesülnünk kell”. Erre példaként hozta fel az Index hírportál „tönkretételét” vagy az önkormányzatokat érintő elvonásokat. A Fidesz szeretett volna bemocskolni egy becsületes embert, akinek egy nyelvbotlása volt – értékelt.

Varga Gergő, az újbudai DK frakcióvezetője arról beszélt, hogy a kerületi Fidesz-KDNP a botránypolitizálást választotta az újbudaiak képviselete helyett, és a hétfői „politikai cirkusz” is csak arról szólt, hogy elfedjék a valóságot. Újbudától mintegy 1,2 milliárd forintot vett el a kormány, és ez azt is jelenti, hogy a kerületiekkel fizettetik ki a Fidesz propagandáját, amelyet nemzeti konzultációnak neveznek – mondta.

Előzmények

Az ügy előzménye, mint ahogy az a hétfői rendkívüli ülésre benyújtott javaslatban is olvasható, hogy László Imre (DK) polgármester a június 25-i képviselő-testületi ülésén, amikor arról tárgyaltak, hogy a Nobel-békedíjas Nelson Mandeláról, Dél-Afrika első színesbőrű elnökéről nevezzenek el egy közterületet, arról beszélt: „36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele.

A hétfői, rendkívüli ülésen elfogadni javasolt nyilatkozatban az állt volna, hogy Újbuda képviselő-testülete „elítéli és elhatárolódik minden olyan közléstől, amely alkalmas az önkényuralmi rendszerek áldozatai emberi méltóságának vagy kegyeleti jogának megsértésére, továbbá amely az önkényuralmi rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik.

Megfutamodott a baloldal a Fidesz képviselői szerint

Az önkormányzat Fidesz-KDNP-s képviselői hétfőn közleményt juttattak el az MTI-hez, amelyben azt írták: „megfutamodott a baloldal, ismét bebizonyították, hogy nem tudnak élni a kerületi emberek megelőlegezett bizalmával, csak a saját politikai érdekeiket nézik, nem törődnek sem az alapvető emberi jogokkal, sem az újbudaiak képviseletével.” A távolmaradás nem mentesít senkit a felelősség alól! Aki némán, tétlenül nézi a náci diktátor méltatását, mely alapjaiban sérti meg a holokauszt áldozatainak emberi méltóságát, kegyeleti jogait, szintén az emberi jogok ellen szavaz és nem méltó a politikai pályára – olvasható a kommünikében, amely szerint László Imre szégyent hozott Újbudára, a felelősséget a tetteiért továbbra sem vállalja, és nem méltó arra, hogy a XI. kerület vezetője legyen.

Novák Előd is megszólalt az ügyben

Novák Előd önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke szintén közleményt juttatott el az MTI-hez, és ebben azt írta: a balliberális képviselők obstrukciója miatt nem szavazhatott hétfőn a kompromisszumos Horthy park elnevezésről László Imre. „Az újbudai polgármester az előző ülésen Hitlert méltatta, a többi balliberális képviselő pedig a fehérellenes rasszista Mandelát”. Nem tudtak megegyezni, és leszavazták a parkelnevezési javaslatot, így egyelőre névtelen maradt a közterület – tette hozzá.

(MTI)

kép forrása: László Imre Facebook-oldala

 

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ballib nem ment oda. Ez egyértelmű:-)))) gyávák

A nagy kérdés, hogy ezek után a park Mandela, Mandula, Mandala vagy Mengele park legyen-e?

Válaszok:
Megtalálta | 2020. július 27. 13:00

Szegény Adolf hogy megkopaszodott.

A Zorbán meg helytáll a Brüsszelben a holland fickóval szembe.

Dr László Adolf kapott vona egy lehetőséget, hogy tisztázza magát.
Távolmaradásával megerősítette korábbi állítását, miszerint Adolf Hitler
és Dr Mengel a 20 század nagyszerű történelmi személyiségei voltak.
Felemelték a német nemzetet a sárból illetve úttörő orvostudományi
eljárásokat dolgoztak ki.

Legyen egyszerűen Hitler park. Azt nem fogja senki sem összetéveszteni, meg elnyelvbotolni. A Time magazin is megírná!

Dr.Mengele egy jobb időket megért polgári kerület élén.

Lám-lám, mekkora sértődés, ha most egy ellenzéki "köteles beszédet" a Fideszben szednek ízekre. Ugyanolyan recept alapján, ahogyan az Gyurcsány is elmondta utólag Kövér kiforgatott beszédéről.

Szóval, most legyetek csendben, legyen a mérce ugyanaz.

Pedig még a Fegyor is mondta, hogy ne legyenek gyávák:-) de hát azok:-)))

Ezt a figyelmen kívül hagyást most dobálhatjuk egymáshoz oda-vissza, mert amint látod, a köteles beszéd ellenére Kövér és a Fidesz is a helyén van még. László Imre viszont Hitler méltatása, a Mengelének való szobor emelés és a gyanús PhD fokozat után mintha kissé elhalkult volna. Talán nem kellett volna egy hűséges, de kissé demens pártkatonát pozícióba emelni. Persze, lehet, hogy pont ezért tették, csak arra nem számítottak, hogy baj lehet, ha a saját szövegét mondja.

Persze, értem én. Kövér sem akart senkit akasztani, de ti élvezettel rávertétek volna ezt, ahogyan azt Gyurcsány Debreceni könyvében eldicsekedte.. Ne folytasd a mosdatást, most László Imre van műsoron úgy, mint egykor Kövér. Akár tetszik, akár nem.

1. § (1) Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata
a) kiadási főösszegét 29 679 151 E Ft-ban,
b) bevételi főösszegét 29 679 151 E Ft-ban
állapítja meg. Magyarul:
29 milliárd 679 millió 151 ezer Ft.
---------- "Varga Gergő, az újbudai DK frakcióvezetője: az önkormányzatokat érintő elvonások Újbudától mintegy 1,2 milliárd forintot vett el a kormány", - ezzel teszi tönkre a kormány az önkormányzatokat.
29 milliárdból elvesz 1, azaz egyet.
Marad 1, ja nem, marad 28.

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat összesen
2019. évi kiadási előirányzatai
Kiadások összesen: 27 milliárd 809 millió 296 eFt
2020. évi kiadási előirányzat
Kiadások összesen: 28 milliárd 479 millió 151 eFt
A FIDESZ-KORMÁNY TÖNKRETETTE ÚJBUDÁT ÚGY, HOGY
700 MILLIÓ FT-TAL TÖBB JUT 2020. ÉVBEN, MINT EGY ÉVVEL KORÁBBAN!

Nem ismerek el semmit, én csak szemlélő vagyok. Ti kezdtétek ezt a játékot, tehát nem kell a rinyálás. Az álszent moralizálás pedig főleg nem kell.

Aki nem görény, annak az orra megérzi a görényt.
A tied, ezek szerint: nem érzi.

László Imre nem volt antiszemita, lehet, kissé félreérthető volt, amit mondott, de csakis a felületeseknek, ill. a rosszakaratúak számára.
Ő Hitler gazdasági teljesítményéről beszélt, ami a Life szerint is figyelemre méltó volt.
Itt a Fidesz árnyékra vetődött, túllihegett egy mindennapi banális történetet, amelyben semmi rosszakarat nem volt.
Ha Horthy optimális elbírálásához ragaszkodunk, feltétlenül ragaszkodnunk kell!!!, ez kijár, László Imrének és mindenki másnak.

Igen ,de mi etikában nem függhetünk a ballibsiktől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés