Kocsis-Cake Olivio: A miniszterelnök hajtsa végre a Párbeszéd válságkezelő programját!

2020. július 27. 13:22
A párt vagyonadót is kivetne a több százmilliós vagyonnal rendelkezőkre és energiahatékonysági programot is indítana.

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese arra szólítja fel a miniszterelnököt, hajtsa végre az ellenzéki párt válságkezelő programját. A kormányfő terve ugyanis „nem jött be” – fogalmazott hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio. Rámutatott: jelenleg 376 ezer munkanélküli van az országban, a szám pedig a járvány kezdete óta 110 ezerrel nőtt.

A munkanélküliek több mint fele semmilyen ellátást nem kap – hangsúlyozta, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök három hónappal ezelőtti szavaira, amelyek szerint vagy a piac, vagy a kormány fog munkát biztosítani azoknak, akik alól kifut a három hónapig járó álláskeresési támogatás.

Kocsis-Cake Olivio felidézte pártja javaslatait. Ezek között szerepelt a 80 százalékos bértámogatás biztosítása azoknak, akik a válság miatt maradtak munka nélkül, a százezer forintos alapjövedelem bevezetése, az álláskeresési támogatás folyósításának kilenc hónapra növelése, de az is, hogy a regisztrált munkanélküliek ne várjanak akár két hónapot az első járadék kiutalására. A párt vagyonadót is kivetne a több százmilliós vagyonnal rendelkezőkre és energiahatékonysági programot is indítana.

(MTI)

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az alapjövedelem ötlet elmebaj. A pénz NEM fán terem, meg kell érte dolgozni. Akinek nincs szakképzettsége, az egy életen át fog rosszul fizetett munkából úgy-ahogy megélni. Az iskolában tanulni, viselkedni kell. Vicces, de már az óvodában is. Jobb beletörődni.

22-ben bizonyára győzni fogtok, a PM lesz az ország legnagyobb pártja, a nép veletek van, ezt a kis időt már bírjátok ki........addig meg legyetek jóban Ferivel.

A budapestieket Gergő ígérte megadóztatni. Kezdjek ott:-)
Nem merik?

Ez az Olivio magától ilyen hülye, vagy ezt kell mondania? Mióta várható el egy kormánytól, hogy az ellenzék, azon belül is egy láthatatlan mikropárt programját hajtsa végre?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés