Fertőzésveszélyesek lennének a BKK új ivókútjai?

2020. július 27. 16:32
A Lehel téren például „a kézmosó csap már le is tört, a lyukat azóta bemocskolódott szigetelőszalaggal ragasztották le, de a vízkő is vastagon ellepi az új ivókútakat” – írja a Ripost, valamint a 13.kerulet.ittlakunk.hu.

„Rozsdásodnak és töröttek a BKK új ivókútjai, ráadásul fertőzésveszélyesek is” – írja a Ripost, valamint a 13.kerulet.ittlakunk.hu. A portálok tájékoztatása szerint (a Lehel téren például a kézmosó csap már le is tört, a lyukat azóta bemocskolódott szigetelőszalaggal ragasztották le, de) a vízkő is vastagon ellepi az új ivókútakat – írják.

„Az utasoknak pedig, ha használni akarják, egymás után kell hozzányúlniuk a csapokhoz, miközben a rozsdamentes acél felületeken akár 72 órán át is megtapadhat a vírus, így a BKK ivókútjai konkrétan fertőzésveszélyesek” – teszik hozzá.

A hármas metró vonalán, 8 állomáson adtak át nemrégiben ivókutakat, amelyek a Lehel tér, a Dózsa György út, a Göncz Árpád Városközpont, a Forgách utca, a Gyöngyösi utca, Újpest-Városkapu, Újpest-Központ, valamint a Nagyvárad téri állomásokon találhatóak.

Címlapképen: Dorosz Dávid, klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes. Fotó: Facebook

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A képen Dorosz Dávid, klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes (nem röhög!), amint felvata egy ivókutat. Egy IVÓKUTAT!

Azt mondom, örüljünk neki, hogy ennél nagyobb dolgokat nem nagyon mernek bevállalni. Látjuk mi az eredménye annak, ha például belenyúlnak a közlekedésbe.

Kedves figyelmességként a DK dögkutakat fog melléjük állítani.

Persze, majd pont a Covid idején fognak nyilvános ivókutakat használni. Méghozzá maszkban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés