A Mi Hazánk Horthy parkot szeretne a XI. kerületbe

2020. július 25. 13:03
Novák Előd „kompromisszumosnak” nevezte javaslatukat.

A Mi Hazánk közterület-elnevezési javaslatáról szavaz hétfőn a XI. kerület képviselő-testülete, a párt azt szeretné, ha a Hadak útja és a Tétényi út közötti névtelen közterületet Horthy parknak neveznék – mondta a párt alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Novák Előd „kompromisszumosnak” nevezte javaslatukat. Emlékeztetett, hogy a XI. kerületi képviselő-testület korábban leszavazta, hogy a területet a „fehérellenes, rasszista” Nelson Mandeláról nevezzék el.

Nelson Mandela a Dél-afrikai Köztársaság első elnöke volt, apartheidellenes tevékenysége miatt 27 évet töltött börtönben, 1993-ban megosztott Nobel-békedíjat kapott.

Fotó: MTI/ Mohai Balázs

(MTI)

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ravaszak voltak a kommunisták. Horthy Miklósról elnevezett közterületeket, hidat olyanokról (Bartók Béla, Móricz Zsigmond, Petőfi) olyanokról neveztek el, akik nevét mégsem lehetne jó szívvel visszaváltoztatni. Valamelyik rakpart viselhetné a nevét.

márcsak ez a idióta hiányzott

"Gazdaságilag akadtak eredményei..." - hát igen, az a bizonyos egy főre jutó GDP-nk 60%-volt az osztrákokénak. Magyarország viszonylag kiegyensúlyozott ország volt kormányzása alatt, adott annyi erőt, hogy jobban bírtuk azt, ami utána következett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés