Az Index ügyében tüntettek

2020. július 24. 20:02
A Momentum szervezésében az Indexért és a sajtószabadságért tüntettek péntek este Budapesten.

Tüntetést szervezett az Index és a sajtószabadság ügyében a Momentum. Budapesten péntek este tartottak felvonulást, az óbudai Puskás Öcsi tértől a budavári Karmelita Kolostorig, a Miniszterelnökség hivataláig vonultak a tüntetők.

A tüntetésen felszólalt Orosz Anna, a Momentum alalnöke, Cseh Katalin EP-képviselő, Fekete-Győr András pártelnök és Gulyás Balázs. A Momentum megkérte a résztvevőket, hogy haladjanak el az Index szerkesztősége előtt és hajtsanak fejet a lapért.

A tüntetők este fél 9 környékén kezdtek felérni a Várba.

 

A Euronews helyszíni videója

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 947 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megnéztem a konkurencia képeit. Sajna több ezren lehetnek és zömmel fiatalok. Náluk nagyon vigyázni kell arra, hogy ha netnél történik valami, akkor arra ugranak. Egy sima újságnál szerintem százan sem lennének, ezt az oldalt viszont sokan olvassák. Ráadásul a retek hiradó bevágott egy régi felvételt, ahol OV "fake news" oldalnak nevezi őket, amitől sok fiatal berághatott.

Több ezren vannak a ballib médiák szerint. Akkor az biztos, hogy nincsenek tízezren.

Egy kis jó Soros buli, utána ingyen pia a romkocsmákban, Gyuri fizeti a számlát. meg a nyugati média visszhangot, s az EU minden vezetőjét, intézményét.

Jut eszembe, Gyurcsány alatt a minisztériumokból, kormányhivatalokból kitiltották a Magyar Nemzetet, nem rendelhették meg. S ezek gyermekei, a mometusmosok a progresszív európaiak....

Aggódnak, mi lesz Józsival a tizedik emeleten, eddig sikeresen manipuláltuk, elhitettük Vele, hogy a balliberális pártok, a Mometum is az elszegényedett dolgozó munkásosztály gyermekeiként értük szállnak naponta harcba a gonosz Orbánnal. S Józsi hozta is Gerinek a szavazatot, aminek révén kiéhezett balliberális barátaink végre hozzáférhettek a húsosfazékhoz, mindenki tanácsadó, külső szakértő lett milliós fizetésekkel, , a profi tolvajok, Gajda és kispesti csapata pedig morális mércévé nemesült. Józsi meg maradt a tizediken....

Mi lesz most Józsival, aki este, a vacsora után leül a gép elé, s nem olvashatja tőlünk, hogy Mészáros megveszi az egész országot, mi lesz ha véletlenül arról is olvas, hogy a mi oligarcháink, élükön Ferivel és Klárival hogyan gyarapítják milliárdos vagyonukat. Majd ki fog írni Feri és Klári szociális érzékenységéről, arról, hogy Ferinek is van kockás inge, s el tud menni néhány napra a szegények közé az Avas lakótelepre. Mi lesz, ha az Index nem tudja bemutatni a mohó jobboldali burzsoáziát, s az elszegényedett, proletár sorsba jutott balliberális tábort?

Mi lesz, ha Józsi a tizediken elkezd gondolkodni? Kik ezek, mit akarnak, s kinek a szolgálatában? Miért érdemelnek országos és nemzetközi érzékenységet , média figyelmet saját egzisztenciális problémájuk okán? S ki fog odafigyelni Józsi, a kisember gondjára? Azt már Józsi is tudja, hogy nem a Mometum, Józsi, mint fővárosi, vagy vidéki kisember, munkás, vagy egyszerű középosztálybeli lassan megtanulja, hogy a balliberálisok, így a Momentum is hülyét csinál belőle, csak ahhoz kell, hogy megbuktassák Orbánt, s kormányzati szinten üljenek a húsosfazék mellé.

A fiúk, a lányok a képen, a sok szomorú Indexes mind tanácsadó szeretne lenni, hát miért nem értitek ezt meg emberek?

Nem tudják. Ezt mondták az ellenzéki pártok és kész

Na, milyen sokan voltak!

S mondja valaki itthon és nyugaton, hogy nincs demokrácia......Szálasi szellemi utóda, a Jobbik is ott tolong a zászló alatt a zsidó liberálisokkal, a kommunistákkal, a progresszív európaiakkal, szociáldemokratákkal, szocialistákkal, a nyilas házmester és a haláltábort túlélt unokái karonfogva menetelnek....

Soros élőben nézi az adást, s kevesli a tüntetőket, pedig adott elég pénzt, hogy lehessen mit mutatni a nyugati médiában. Hiába, Kijev, a Majdan jobb buli volt, ott kevesebb pénzért törtek-zúztak....., igaz, azok ukránok voltak.

Meg kell mondanom, hogy a Kaleta ügy miatt kifejezetten díjaztam őket. Ezt ugyanis ők vakarták ki. Kaleta még a szocik alatt indult, de a Fidesz alatt lett Nagykövet. Mindkét félnek ( szoci/Fidesz) az volt az érdeke, hogy hallgasson, mint a sír erről a pedofilról, az Index viszont valahogy kiásta az ügyet.

Mégis azt állítják, hogy a zindex független:-)))) ott van a komplett ellenzék:-)
Elvinnenk, hogy független, ha az ellenzéki pártok nem lennének ott. No de így?

Nyilván azért kunyeráltak az olvasóktól az elmúlt fél évben.

Én is gondolkodtam, de szerintem a külügyre meg országérdekre hivatkozva lehetett volna teljesen zárt tárgyalást tartani ( a szocik sem kifogásolták volna). A végeredmény ugyanez lenne, de nem szivárog ki semmi, mert őszintén ez azért egy blama. ( ha egy Nagykövet iszik vagy kurvázik az még elmegy, de hogy pedofil az már nem. Ilyeneket még a börtönben is kiközösítik a rabtársai.)

Közben kapirgáltam, Nem merném azt mondani, hogy látom az Index tulajdonosi körét, meg felépítését, de azért több, mint semmi, amit találtam. Az index több lépcsőn ( Alapítvány, cégek) keresztül az IndaMédia kezében van. Bodolai talán az Alapítvány vezére. Az IndaMédiába nemrég bevásárolta magát Vaszily, akinek kitünő Fideszes kapcsolatai vannak, szerintem tőle tartottak az indexesek.

De mint olvasom, Bodolai, meg a vezérigazgató is lemond. Akkor mi az akadálya, hogy visszavegyék Dullt?

Józsi, a tizedikről felismerte, hogy a szomszédja, a szintén a tizediken lakó Orosz Anna beszél a lépcsőház érdekében. Igaz, Orosz Annát ritkán látja, csak oda van bejelentkezve, a prolik közé, de vacsorázni a Pannónia utcába jár, már amikor itthon van. Legtöbbször nincs itthon, sem itthona, sem otthona, sem hazája nincs.....

A kormánypárti oldalt legalább ennyire kritikusan szemlélem és ostorozom, ha olvasod, amit írok, akkor láthatod. belülről ismerve mindkét oldalt. Rogán számomra is egy nulla. S magam is belpesti vagyok, s vannak CEU-s barátaim.

A korosztályos megközelítésben igazad van, de azt elfelejted kérdésként feltenni, hogy mindez össztársadalmi szinten, az ország jövője szempontjából, beleértbe a balliberális értékrendet is, mennyiben kívánatos. A Belga Sörözőben az általad említett korosztályosokkal sem arra iszunk, hogy holnap leverjék a kipát a fejünkről a balliberális pártok által szeretve támogatott muszlim bevándorlók.

A határvonal, ha úgy tetszik a vörös vonal egy normális zsidó, normális balliberális számára a bevándorlás, s ebben ma Orbán Viktor nyújt a hazai zsidóság számára egyedüli vállalható alternatívát. Mondd el a Tiédet.

És annak a veszteségeit ki finanszírozza?

Ez az amin én is töröm a fejem. Vaszilinek egyáltalában nem volt érdeke az, hogy egy elég sok olvasót/hirdetőt vonzó lapnál ekkora botrány legyen.

Dehogy. Ráadásul eddig is volt korábban néhány Fidesz közeli ember a tulajok között ( Spéder, Simicska etc.) Nem tudom miért, de úgy tűnik, hogy Vaszilytól tartottak.

Hirdetett erős bibliai lelkülettel egyre aljasabb vagy hétköznapi emberként....

Nem beszélve arról, hogy Vaszliy az reklámfelületek értékesítésében volt érdekelt, nem a tartalomban.

Barátom!

nem választál a feltett kérdésemre, mi a jó a hazai zsidóság számára? Nincs válaszod?

Olyan lesz, mint a net adó.

Szerintem azt sem tudod, hogy Számodra mi a jó, gyökértelen vagy, mi zsidók legalább egymásközt szabadon vitázhatunk, van történelmünk......Te elvágtad a gyökereidet.

Szavaidból kitetszik, hogy Te nem a tizediken, hanem a szuterében laksz......

Éhség menet lehetett:-) az ellenzéki pártok masszívan beálltak a fuggetlenobjektiv index mögé:-))))

:-)
Na ugye:-))))
Megnevettettél:-)

Mondom. FeGyőr szinte az egyetlen aki már támadott be szerkesztőséget.

Válaszok:
pollip | 2020. július 25. 1:09

Igen. Sokan kíváncsiak, hogy mit hazudnak.

Neked időre van szükséged, amíg rájössz a helyes válaszra.

Nem tudni, hányadszor rakja be:-)
Csak azt bizonyítja, hogy OV jól megfejtette a keresztrejtvényt:-)

Galambposta vihette a híreket:-)

Az egyik szónok meg azt mondta, hogy partrendezvenyen van:-) tehát nem független a zindex:-)))))

Így van:-) tehát nem független a zindex, hiszen az ellenzéket szolgálta.
Az index korábbi életében nem ilyen volt. Kedvencem volt a tényfeltáró cikksorozat Gyurcsányi olajszőkítéséről.
Egyébként a zindex mai képein az tűnt fel, hogy olyan szakadtak a médiamunkások. Kulturált helyre egy férfi nem rövidnadrágban megy dolgozni.

Én sem. De hogyan ne hagyjuk?

Nem tudhatod, hogy olvasta-e?
Az a biztos, hogy a keresztrejtvényt jól megfejtette:-)

A jobboldali olvasók sokan olvasnak ballib portálokat is. Ballibek viszont nem olvasnak jobboldalit.
Mégiscsak tudnunk kell, hogy mit hazudnak:-)))

A nemzetközi ballib média hálózat nagyon jól működik. Ilyet kéne felépíteni nekünk is.

Így igaz. Fegyor az origót betamadta, a zindexet meg védi. Az index régóta nem független. Régebben talán az volt.

Igen, itt írják, de ott megjelentetik.
Minden országnak van jobboldali médiája, meg négy, akármekkora is. Akkor is ki kéne építeni a kapcsolódási pontokat.

Olvasgattam az index fórumot a tüntetésről. Meglepődtem. Sokan a mi véleményünket osztják.

'szűkebb nézőpont'
Ezt még nem hallottam a ballib lakajmediara, de tetszik:-))))))

Feri pedig otthon könnyesre röhögi magát.......

Szigorú büntetést érdemelnek a tüntetés szervezői amiért 500 főnél nagyobb kültéri rendezvény tartottak.

Jogszabályt sértve kozkáztatták egészségünket, elősegítve a koronavírus járvány terjedését.

Az ellen tüntetnek, amiért, szabad akaratukból kirúgatták saját magukat.

Wiki: "A globális pszichogén amnézia az önéletrajzi emlékezet, valamint önmaga és a személyes identitás elvesztésével jár."
Magyarul, pszichogén amnézia: a páciens elhagyja eredeti személyazonosságát, hogy a kórkép alapján új azonosságot vegyen fel. Ez a fajta amnézia alkalmas rá, hogy az elme megvédje magát önmagától, amikor úgy érzi, a valóság elviselhetetlen számára.
Ebben szenved a teljes magyar bal-liberális oldal, egy-két kivételtől eltekintve.
De pl. az EU Parlament kétharmada, az Európai Néppárt, a Szocialisták, a liberális Renew, a Zöldek, és a Baloldal, amikor a migránsokat támogatja, holott tisztában van a veszéllyel: Európa halálával.
Kiegészítés: a kétharmadban vannak, akik más betegségben szenvednek, amit Soros-pénznek hívnak.

Mármint a demokráciának?
Te direkt provokálod a jobboldali normális commentelőket?

Én pedig diszkréten jelzem neked, hogy már kétszer is írtam neked. Nem szoktad visszanézni reggel, hogy mit válaszolnak az esti hozzászólásodra?

Sőt Ferenc Jóska halálával, még inkább. :)

Csakhogy nem éjjel írtam neked és nem imélt kaptál tőlem. :)))
Ja és az egyik pár napos.

Azért egy egységes szerkesztőség komoly erő.

Rácz Zsófiát nem kell elzavarni tanulni, mert nem hagyta abba a jogi egyetemet.

Ezt kérted:
"Tudna valaki egy cikket linkelni a nemes lapból 2010. óta amely elismeréssel szól Orbánról, vagy a kormányról? Picike elismerés is megteszi, nem hozsannára gondolok, egy fél mondat is elég. Csak egy induri-pinduri egyetértés, jóváhagyás, helyeslés, bólingatás."

Tessék, itt egy cikk:
"Kifizeti az állam az iszapkatasztrófa károsultjainak a megítélt kártérítéseket
...mivel a Mal Zrt. felszámolás alatt áll, kétséges, hogy kifizetnék a kártérítéseket. A mostani kormányhatározat például rajtuk segíthet."
https://index.hu/belfold/2015/..

Váltásra számítasz 22-ben, zárójelben magam is, amennyiben nem változik a Fidesz tömegkapcsolati mechanizmusa, kultúrpolitikája, oktatási stratégiája, s nem lesznek képesek kezdeni valamit a fiatal generációval. Egyszer már írtam, hogy Kádár alatt messze színvonalasabb volt az ifjúság hazaszeretetre nevelése.

Orbán Viktor szerintem azt sem tudja, hogy a fideszes országgyűlési képviselők sem érintkeznek az alattvalókkal, az interneten küldik a sablonos szövegeket, s várják, hogy négyévente rájuk szavazzanak. Biztosan van kivétel, de ilyenről még nem hallottam elég széles baráti, ismeretségi körömben.

Ugyanakkor a Karc FM, Paláver című műsorában a Kőrösi fivérek naponta elmondják, hogy semmi defetizmus, 22-ben ismét győzelemre viszi Orbán Viktor a Fideszt. Hallgasd a Kőrösi fivéreket, s megnyugszol, sima győzelem lesz. Ők tudják.

Régebben és is belehallgattam, de mára maradt tíz Orbán fan betelefonáló, fél óráig ragozzák ugyanazt, s a műsorvezetők intellektuális színvonala sem ragad meg igazán. Jó, hallgassam akkor a Klubrádiót...néha hallgatom, de az Indexhez hasonló napi gyűlöletkeltés, amit Bolgár, Dési, Szénási, Rangos elkövet, már gyomorforgató.

Az Indexet addig olvastam, amíg betartott bizonyos morális normákat, legfontosabbnak a hiteles tájékoztatást tekintette, de ez jó ideje megváltozott, áttért a napi primitív kormányellenes uszításra, sima balliberális propagandagépezetté vedlett.

Szóval a mai balliberális média nem jelent színvonalában, tartalmában alternatívát a kormányoldalival szemben.

A média is a piaci, olykor farkastörvényekről szól, ne hülyítse már senki sem itt a másikat arról, hogy itt a demokráciáról, a jogállamiságról szól a történet. A két tábor buta, tájékozatlan, foghíjas harcosai uszulnak egymás ellen, amin csak nevetni lehet, s nyilvánvalóan nevetnek a balliberális média finanszírozói is.

legyen már világos, nincs független média, mindenki valakinek a zsebéből kandikál ki, s valaki politikai, üzleti szócsöve. De lehet kérni, tegyék ezt kulturáltabban, gyűlöletmentesen. vagy az újságíró szakma ennyire elkorcsosult, nincsenek is igazi szakemberek, csak egymást túlordító, a hazugságban túllicitáló, üzemi lapszintű firkászok?

S hát a hozzászólások.....ki milyen médiát olvas, néz, azok a panelek köszönnek vissza, alig van nyoma az önálló gondolkodásnak, a másik oldali igazságot is elfogadó megnyilvánulásnak. Ha valaki kilóg a saját nyájából, pontosan az önálló véleményalkotás okán, azt egyből leugatják.

S a média valóban önálló hatalmi ág. A kormány ellen feszülnek milliárdos befektetők, jól fizetett hazai, gyökértelen, az ország, a nemzet sorsa iránt közömbös zsoldosokkal, egyre agresszívebben, egyre nagyobb nemzetközi média háttérrel, politikai mankókkal, kizárólag Orbán megbuktatása, majd a húsosfazék teljes elfoglalása szándékával. Példaként ott van a főváros, s a többi ellenzéki önkormányzat, a kiéhezett, milliós tanácsadói fizetésekre ácsingózó sáskahad. Az ellenzéki kisember szavazata is csak ehhez szükségeltetik.

velük szemben áll egy szerény képességű - bár vannak felkészült, okos, intelligens ellenfelek is - kormánypárti média, amely rendreutasítja a véletlenül élesebben megfogalmazott, az ellen oldalt érintő jelzőket, kritikákat, olyan Elek István-i stílusban, bocsánat, hogy élek. S van egy olyan kormány, amely létbiztonságot teremt, benne a magyar zsidóság számára is, nem akar az országból muszlim államot, nem akarja telerakni az országot ingyenélő terroristákkal.

Kádár alatt a magyar zsidóság nagyon jól élt, privilegizált helyzetben, biztonságban. S megelégedtek azzal, hogy a melós Csermanek legyen a kirakatban. Kádárt beültettég Aligán a pártüdülőben a moziterembe, jókat sakkozhatott, s irányíthattuk az országot. Most is jól él a zsidó kispolgár, megdolgozik érte, okos és szorgalmas, hagyjuk Orbánra a kormányzást.

Sajnálom, hogy így látod....reméltem, hogy többet olvasol ki a hozzászólásaimból. De természetesen jogod van így látni.

A nagy kérdés persze nem ez. Bizonyára olvastad Szőcs Géza és Farkas Wellmann Endre, Mikor fordul az ezred című könyvét. Benne részletet a Magyarország 2114-ben.....nos az a sorsfordító, amiben erről írnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés