Orbán Viktor: „Néhány ilyen libernyákot elviszek a hátamon”

2020. július 24. 8:33
A miniszterelnök beszélt az uniós csúcs eredményeiről, a járványhelyzetről és az iskolaőrségről is szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

A brüsszeli csúcsról szólva Orbán Viktor kifejtette: „adósrabszolgaság fenyeget számos tagállamot a koronavírus gazdasági hatásai miatt”. Magyarország volt már hasonló helyzetben, a kormányfő úgy fogalmazott, hogy 2010-ben rossz érzés volt, hogy a magyar embereknek a kamatok ledolgozásáért kellett dolgozni.

A gazdasági helyzet miatt az unióban kitalálták, hogy a költségvetés mellé egy új csomagot is odatesznek a károk ellensúlyozása érdekében. A megállapodás a miniszterelnök szerint azért nem volt egyszerű, mert sok érdek van és emiatt nehéz megtalálni a nyugvópontot. Nem véletlenül a pápaválasztáson is érvényesül az alvásmegvonás, így ez volt most is, hogy létrejöjjön a tárgyalás. Fizikailag is jobban bírom ezt, mint mások – tette hozzá. 

„Néhány ilyen libernyákot, akikkel vitatkoznom kellett, elviszek a hátamon”

– fogalmazott.

Ha ilyen eurónyelven, ilyen bla-bla nyelven kell elmondani akkor azt mondjuk, sikerült megegyezni Európa jövőjéről. Ha magyarul beszélünk, akkor azt kell mondjuk, hogy a magyar és a lengyel erők megállították a liberális erők támadását. Visszavertük azt a kísérletet, hogy a minket illető pénzekről mások döntsenek. A migránspártiak azt akarták, hogy ugyan megkapjuk a pénzt, de a felhasználást nem ránk bízzák. Zsarolni akarták a magyarokat és a lengyeleket” – fejtette ki Orbán Viktor. Lesznek még próbálkozásaik, „nem háborút nyertünk”, hanem csak egy csatát – tette hozzá.

A miniszterelnök úgy látja, hogy kétféle nézet ütközik meg egymással Európa jövőjét illetően. Az egyik túl van a kereszténységen és a nemzeti kultúrán, idegeneket akarnak behozni és úgy gondolják hogy ez egy újabb lépés felfelé a történelem lépcsőfokain. 
Ezzel szemben áll a másik oldal, akik szerint a nemzeteket és a kereszténységet kell erősíteni. „Mi szeretjük, ha biztonság és rend van, nincs terrorizmus és nem nekünk kell alkalmazkodni a jövevényekhez. Ezeket a csatákat a jövőben is folytatni kell” – jelentette ki a kormányfő.

5 nap alatt 3 milliárd euró

Már a csúcs kezdetén kész volt egy tervezet, mely Magyarország számára igazságtalan volt, ezt kellett megváltoztatni és ez sikerült” – mondta el Orbán Viktor. A miniszterelnök és csapata 5 nap alatt szerzett Magyarország számára 3 milliárd euró (kb. 1000 milliárd forint) plusz támogatást, 

„ez órabérnek sem rossz”

– fogalmazott.

Magyarország része egy nagy európai piacnak, ugyanakkor van egy kommunizmusból hozott lemaradásunk” – folytatta a kormányfő. Ha mi kinyitjuk a kapukat, akkor a tőkeerősebb befektetők egy nehéz versenyt hoznak magukkal. A célunk, hogy annyit keressünk rajtuk, amennyit ők is keresnek rajtunk. Orbán Viktor szerint mind a külföldiek, mind a magyarok jól jártak a mostani alkuval.

Járványhelyzet

Orbán Viktor a koronavírus járványról azt monda, hogy ő mindig a haláleseteket nézte a járvány során. Elmondta: „ez a legfontosabb szám, mert ugyan kellemetlen a fertőzés, de az emberélet a legfontosabb. A környező országokban emelkedik a fertőzöttek száma, Magyarországon szerencsére nem, de ehhez továbbra is szükség van a határellenőrzésre és az olyan intézkedések fenntartására, mint például, hogy az országon átutazók egy korridoron keresztül közlekedhetnek”.

A nyaralásból hazatérők tesztjeinek árát augusztus 1-ig az állam állja, utána mindenki saját költségén kell, hogy intézze a tesztelést.

Rendet kell tenni az iskolákban

Vannak az országnak olyan részei ahol annyira elvadultak a dolgok, hogy nem garantálható, hogy a szülők és a gyerekek megadják a tiszteletet a tanároknak” – mondta Orbán Viktor. Ők a mi gyerekeinkért dolgoznak, és ezt a szülők sokszor nem értik. A tanárnők kiszolgáltatottnak érzik magukat, ez pedig elfogadhatatlan. A kormányfő úgy fogalmazott: „nem vagyok hajlandó eltűrni ezt a helyzetet, hogy a tanárok rettegjenek, vagy féljenek, miközben mások javára végzik a munkájukat. A szülők bemennek hőzöngeni, ezt pedig nem lehet megtenni”.

Az iskolaőrség kapcsán Orbán Viktor szerint várható volt, hogy a liberális értelmiség vitatkozni kezd, de van egy határ amikor nem beszélgetni kell, hanem rendet tenni. Egyelőre 491 helyre kértek iskolaőröket. 

„Az iskolában rendnek kell lenni”

– jelentette ki.

A baloldalra nem lehet számítani

A konzultációs ívek lopkodásáról szólva a miniszterelnök úgy fogalmazott: bármennyire is szomorú, de a baloldalra nem lehet számítani. Nem tudnak felülemelkedni a pártérdeken, pedig ha baj van, akkor össze kell fogni, de a baloldal ennek nem tesz eleget, sőt meg akarja akadályozni hogy a kormány és az ország összefoghasson, hogy egyetértési pontokat hozhasson létre.

A szomszédos országokba a második hullám már megérkezett, ezért is fontos a konzultáció. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen egyetértési pontok vannak, ha baj van. Így menekültünk ki a pénzügyi és a migrációs válságból, és így fogunk kimenekülni a járványügyi válságból is” – zárta a beszélgetést a kormányfő.

(Mandiner)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 441 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden szép és jónak látszik, de:
1. Minden vektor arra mutat - kiemelt helyen a sajtótörvény és annak betartatása:
a Fidesz-KDNP el fogja veszíteni a 2022-es parlamenti választásokat.
Kérdés, ez szándékos lesz-e?
IGEN
NEM

2. Innen lehet hatalmasat bukni, pontosabban, a csúcsról csak visszafelé vezet az út.
Legjobb esetben ott lehet maradni.
Ez a szuper teljesítmény, amelyet OV Brüsszelben elért, mint minden nagy győzelem, komoly veszélyeket rejt magában.
Vissza lehet fordítani.
Nézzünk előre, 3-4 hónappal, mi történhet?
Az a helyzet, hogy ha a Magyar Parlament nem tér vissza az uniós csúcs határozataira, és a Parlament előtt Orbán Viktor nem világítja meg a szavazásának körülményeit, hátterét:
azzal önmagát megbuktatja - bármilyen hihetetlennek tűnik mindez.
Nem térek ki, miért írom ezt, csak egy momentumot említek:
"Ki kell zárni az Unióból azt az országot, amely nem tartja be a jogállami kereteket!" - ezt maga Orbán Viktor mondta és 180 fokban ellene fordítják, ha...
DE A MAGYAR MINISZTERELNÖKNEK - saját és az ország érdekében - MINDENKÉPP A PARLAMENT ELŐTT LE KELL ZÁRNIA A VÉTÓ ELMARADÁSI ÜGYET!
Okos megoldás lenne, ha ezt Viktor maga kérné, mármint a parlamenti ülés összehívását, Az EU-csúcsértekezlettel kapcsolatos ellentmondások címmel.

Válaszok:
Senye Péter | 2020. július 24. 15:50

A "jogállamiságban" pontosan az a zsarolási potenciál, hogy nem mutatják meg.

"De akkor mondják meg tételesen mi az ami itt nem jogállami. "
De nem mondják meg, ez benne a cumi.
Ez a demokratikus Soros-hatás...

Tudom, nem szép, de valahogy azoknak is gondolni kellene minderre, akiknek gondolniuk kellene, érted.
Különben: az ismétlésekért, bocs.
Én sem örülök neki.
Ha másoktól olvasnám, magam békén hagynám ezt a témát.
És van olyan, hogy idő...
Innentől kezdve az óra jár, nem mindegy, mit mutat.

Orbán 14 év alatt a 100 évig elb.szott rengeteg sz.rságból visszahozta Magyarországot legalább a rajtvonalra, és már nem állunk a kerítésen kívül, más népek ocsmányságai előtt térdelve...
Sőt, a rajtvonalról sikerült a többi versenyző közé lépni, igaz, még csak hátulról, a csodára még várni kell.
Az nem megy 5-10 év alatt...

Válaszok:
Karvaly | 2020. július 24. 10:41

Bár ne lenne kötvénykibocsátás!

Ezért érdemes olvasni a magyar történelemről:
Magyarország mindig akkor volt a leggyengébb, akkor volt a legrosszabb az itt lakóknak, amikor széthúzás volt vagy elvesztette a szuverenitását.

Egyetlen állam nem vásárolta meg az összes magyar sajtót.

Ha engedi a kormány tovább - nem tudom pontosan, a sajtótörvény megengedi-e - a korlátlan uszítást, akkor elveszti.
(De itt a magyar nemzeti sajtó elszomorítóan kicsi IQ-ját sem szabad elgfelejteni.
Ezt a bal-lib aljamédiát hetente lehetne padlóra küldeni, csak figyelmesen kellene őket követni, nem gyűlöletből, nem sablonokból, csupán egzakt, bizonyítható tényekkel.
A vektor, kissé fölényeskedő, elismerem, azokat az irányokat jelenti, amely felé a jövő mutat, ez pedig nem kielégítő.
Nem mondtam, hogy szándékos, mindenki döntse el, igen - nem.

Látom korán kezdte a munkát, - a trollkodást, gyűlölködést, idétlenkedést - a dk nyugdíjas tagozata.

Nem értettél meg, vagy rosszul fogalmaztam.
Itt nem a kormányról van szó, vagy éppen ha igen, áttételesen.
A jövőről, arról a 15-20 évről, amelyre szüksége van a magyar nemzetnek, ha élni akar.

"nem jogállami módon hivatkoznak a jogállamiságra... A gumiszabályok alkalmazását kerülni kell. "
Természetesen ez nem itatható.
Ami a Soros-trükk, a következő:
1. terítsd a teljes médiafelületet negatív állításokkal az ellenfél - első helyen Magyarország és Orbán Viktor - ellen.
2. Teljesen lényegtelen, ezekből az állításokból, vádakból mennyi a valóságtartalom.
3. Minél többször, minél több helyről hallják ezeket a polgárok, az elfogadottságuk a hírek számával arányosan: NÖVEKSZIK.
4. Ebben a hiszterizált - azért hiszterizált, mert nem bizonyított állításokra épült - légkörben a nyomásgyakorlás, hivatkozva a "sajtóban megjelent hírekre", már csupán mennyiségi kérdés. Mennyiségből pedig az EU Parlament bal-lib-zöld anarchistái uralják a parlamentet.
És a hamis igazság pszichológiai légkörében bármit elérhetnek, lásd Tavares, Sargentini, ahol a jelentések valóságtartalma a 30%-ot sem érte el - de még a 10-et sem - mégis: Magyarország szégyenpadra, 7-es cikkelyes eljárás alá került.

Aki a lipsiktől konstruktív hozzáállást vár, az bolond.

Nem értettél meg, vagy rosszul fogalmaztam: Orbán a múlt hétvégén világklasszis teljesítményt nyújtott.
Szerintem a spontán nemzetközi sajtókonferenciája volt - a szabadban - amely nagyban eldöntötte a tanácskozás sorsát, pozitív irányban...
Én a jövőről beszéltem.
Arról, hogy ha valaki a jogállamot vallja, nem teheti meg, hogy egy parlamenti döntést figyelmen kívül hagy.
Ha megteszi, ezt világosan meg kell indokolnia, mégpedig hamarjában, amíg még nem vész a múltba.
Mert ha belevész, akkor jön a kontra: ennyit ér Orbán jogállamisága.

A kormánykommunikáció nem azokon a pontokon állított fel védvonalat, ahol a bel-lib a legerőteljesebben támad.
Ez az uszítás, amely a tények félresöpréséből, a hamis hírek, az események kontextusnélküli sugalmazásából ered.

Én nem mondtam, hogy OV el akarja veszíteni a választást.
Az események, mindenekelőtt a média, a kommunikáció, a narratíva arcát nézve, mindenki döntse el maga.

Ez részletkérdés.
Attól, hogy újraindítják - NEM FOGJÁK! - attól a lényeg nem változik.
A parlamenti döntés kötelező érvényű.
Ám kivétel erősíti a szabályt.
Remélem, ennek OV tudatában van és elmondja, mi volt a helyzet.

Úgy emlékszem, erre már adtam választ.

Csak fel akart zárkózni a mocskolódókhoz.
Ugyanis három éve itt szidja Orbánt.

Nori70 2020. július 17. 9:12

Elegem van az abortuszellenes szentfazekakból! ...
Az abortuszellenesek mások élete felett akarnak dönteni, miközben egy, még életképtelen magzat jogaira hivatkoznak.

Aki ilyeneket ír 70 valahány éves nő létére, az nem csak egy lelketlen ostoba, de még saját szavaival élve jó nagy suttyó is.
30 év elég volt ahhoz, hogy teljesen meghülyüljél.

Nem lehet, mert írta, hogy elmúlt 70 éves. Van két felnőtt gyereke és nem tudom, hány unokája.
Ahhoz képest, egyáltalán tudta azt, hogyan születik a gyerek?

Na látja, megint nem olvas figyelmesen. Ilyet én soha sem írnék.

Te meg kiről beszélsz, befogadott libsi?!

Megdöbbenve olvastuk az újabb és újabb pedofilokat mentegető írásokat a liberális médiában. Legutóbb a Népszava hozott egy cikket, amelynek szerzője, Haskó László döbbenetes, vállalhatatlan, veszélyes kijelentéseket tesz:

„a gyermekpornó nézegetése önmagában nem bűn”

„ki kell venni a bűncselekmények közül, és át kell tenni a betegségek csoportjába” a pedofíliát.

Ha ez nem lenne elég, még a homoszexualitást is behozza a képbe a szerző, mintegy párhuzamot vonva a homoszexualitás és a pedofília között. Az erről szóló bekezdésében beáll a népszerű tévhit terjesztésébe, mely szerint „az azonos neműek iránti vonzalomnak genetikai szerepe van, tehát természetes dolog.” Ezzel szemben ismerjük a tavaly nyáron publikált, hatalmas mintát vizsgáló és a témában eddig folytatott legnagyobb kutatást, amelyből bebizonyosodott, hogy nincs „homoszexuális gén”.

Szerintem tanácsot átlagos intelligenciával és egy bizonyos életkor után, bárki adhat.
Az, hogy kérik-e, ill. megfogadják-e, az egy másik kérdés.
Én, ha minelnök lennék, mindenképp szondáztatnám a médiát, a hsz-eket bizonyos keresőszavakra.
Van még valami, a vakfolt hatás...
Az, aki közelről ott van a sűrűjében, óhatatlanul elmegy olyasmi mellett, ami ordítóan az útjába akad. Időnként, ez teljesen kiszámíthatatlan.
Nem véletlen, hogy a történelem folyamán mindenkor a tanácsadók voltak negatív és pozitív értelemben a legfontosabbak.

180 fokban nem értek egyet, lásd Budapest választás.
OV-nek semmi mást nem kellene tennie, mint 2, esetleg 3 mondatban mondatonként 2, azaz kettő számot mondani.

Ez nagyon meggyőzően hangzik, a jobboldali sajtó, média: gyenge, ha veszít a patrióta oldal, 50%-ban az ő bűnük lesz.
De: hatalmas a különbség a között a sajtópervesztés között, hogy valaki
becsületsértést, rágalmazást követ el, vagy azt állítja, hogy
Orbánék ellopják az országot.
Megjegyzem, ilyesmiért, hogy "Orbánék ellopják az országot" még egyetlen sajtópert nem vesztettek el.

Mit akartál mondani, azon kívül, hogy köpködsz.

Már megint elvonási tünetekkel küzdesz.
Jó küzdést.

Nem kell ahhoz baloldali médiát olvasni, hogy a fél ország azt fújja:
Orbán ellopja az országot.
Megint lop egyet Mészáros.
Az Orbán veje mindent ellop.
Elég, ha az ATV törzsközönsége minden utcasarkon, piacon, köztéren ezt sziszegi, úgy, hogy ketten-hárman meghallják.
No és a postások, minden találkozásnál van egy célzás, milyen kevés a nyugdíj, merazorbán...
Így megy, a legképtelenebb hazugság orgia, ami az országban megy és ez előbb-utóbb megteszi a hatását, mint láttuk Karácsonynál.
Legyőzte Tarlóst, Budapest legjobb polgármesterét, akik az utóbbi 100 évben regnáltak.

Semmivel senkinek nem kell.
Csak ha akar.

" Fidesz-KDNP el fogja veszíteni a 2022-es parlamenti választásokat." - nincs az megírva, hogy a Fidesz@KDNP még évtizedekig kormányon lesz, de ki nyeri meg a 2022-es választást?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. július 24. 15:58

"józan paraszti ésszel áttekinti, ami történt, máris érti."
Nem így van.
Az ember, legalábbis a választók többsége azt érti, amit a médiában hall, lát, olvas.
Ha az egyik oldalról mást sem hall, mint: lop, lopnak, lopós banda,
a másik oldal pedig erre semmit nem válaszol, mit gondolsz:
Melyik üzenet ér célba?

Ez jó kérdés, de a válasz egyszerű. Az egyetlen és legrosszabb forgatókönyv, mert nem lehet más:
Az ellenzéki lista - program nélkül! - olyan méretű hisztériát fog kelteni, hogy protest, tiltakozó szavazás legyen.
Ez azt jelenti: mindegy is, ki jön, csak ezek menjenek.
Ezektől, Orbánéktól, akik ellopták az országot, "A Mi pénzünket!" csak jobb jöhet.
Ez lesz az ellenzéki narratíva, és a jobboldal máris hatalmas késésben van, ennek a hazug narratívának a blokkolásában, sőt, ezt vissza kell fordítani, úgymint:
a hitvány, tehetetlen ellenzék csak négy évet akar, hogy az országot ténylegesen kifoszthassa.
Aki azt akarja, hogy 2226-ra újra ott legyünk, mint 2010-ben, nyakig a sz.rban, eladósodva minden és mindenki, az ország a spekulánsok és migránsok prédája legyen:
az ne a Fideszre szavazzon!
Valahogy így kellene elkezdeni.

Válaszok:
Senye Péter | 2020. július 24. 17:25

16:16 perckor:
A betelefonáló, Bolgár (magyar?) úr telefonálós műsorában, az Index-jelenség kapcsán:
Már csak azt kérdem, mikor fog megszűnni a Népszava?"
Bolgár úr: "AMIKOR ORBÁN AKARJA!" Ez élő műsorban, ma, 2022. 07. 24-én.
Két perccel később Bolgárnál képbe Jön Orbán vagyona, Mészáros Lőrinc.
Mindez a libernyák szó kapcsán.

Nem, a világos beszéd késett el máris.
Miért?
A fél ország Orbán, Mészáros, Orbán veje lopásairól beszél, semmi másról.
És ez csak fokozódik, nincs, aki kiáll és 3 mondatban minden hazugságot kettő számmal helyre tenne...
Pl.: Mészáros a közbeszerzési munkák pénzeinek 1,5 %-ához jut hozzá pályázati úton. 98 százaléka, az nem Mészárosé, má-so-ké.
Amire a jobboldali sajtó is hivatkozhatna, visszatömve a hazugságorgiát a hazudozók szájába.

Na azért 'annyira' nem rossz a helyzet. Nyerési esélye majd olyan pártnak lehet, amelyiknek a programja azt fejti ki, hogyan lehetne még jobban kormányozni az országot.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. július 24. 17:37

Akkor most veled befejeztem.

Röviden leírtad a történet lényegét, kösz.
Sajnos, minden szó igaz.

Becsszóra, ha így lenne, egyetlen betűt nem írok le.
A "hogyan lehetne még jobban kormányozni az országot." hírből sem fogjuk látni.
A felállás:
kormányoldal 51 %
össz-ellenzék 49%.
A protest, tiltakozássá turbózott szavazatarány 3-4%-kal megemeli az ellenzéket, akik a Nem lesz több lopás, az ország győzni fog! jelszóval átbillentik a mérleget a javukra.
Már másnap sokan, több, ,int az a 3-4%, a fejüket fogják fogni, Miért szavaztam a Dk-sokra, de akkor más késő...

Erről van szó, a libernyákok egyben bízhatnak:
minél többször mondják el a hazugságaikat, annak arányában nő az esélyük.
Semmi más nem áll az ő oldalukon, csak az uszítás, hazudozás, hamis hírek terjesztése.

Válaszolni kell, a hír vétele után 5 percen belül készen kell lenni a reagálásnak. Mindenre.
Pár világos, egyértelmű mondat, persze ehhez dolgozni kellene azoknak, a sajtó-, médiarészlegeknek, minden minisztériumban, minden állami hatóságnál, akik ezért kapják a fizetésüket.
Egyetlen idősávot nem szabad üresen, válasz nélkül hagyni, mert ha nincs válasz, a vádak ragadnak meg az emberek fejébe.

A perui nem volt fideszes.

Na olvasd el mégegyszer. Ki írta ezt a cikket megnézted?

Megdöbbenve olvassuk az újabb és újabb pedofilokat mentegető írásokat a liberális médiában. Legutóbb a Népszava hozott egy cikket, amelynek szerzője, Haskó László döbbenetes, vállalhatatlan, veszélyes kijelentéseket tesz:

„a gyermekpornó nézegetése önmagában nem bűn”

„ki kell venni a bűncselekmények közül, és át kell tenni a betegségek csoportjába” a pedofíliát.

Ha ez nem lenne elég, még a homoszexualitást is behozza a képbe a szerző, mintegy párhuzamot vonva a homoszexualitás és a pedofília között. Az erről szóló bekezdésében beáll a népszerű tévhit terjesztésébe, mely szerint „az azonos neműek iránti vonzalomnak genetikai szerepe van, tehát természetes dolog.” Ezzel szemben ismerjük a tavaly nyáron publikált, hatalmas mintát vizsgáló és a témában eddig folytatott legnagyobb kutatást, amelyből bebizonyosodott, hogy nincs „homoszexuális gén”.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés