Közzétették az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat

2020. július 23. 20:29
Nyilvánosságra hozták a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárait.

Csütörtök este nyolc órakor tették nyilvánossá a 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzések ponthatárait, a teljes lista a Felvi oldalán érhető el. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, SMS-értesítésben tudták meg az eredményeket. Az eredmény természetesen online formában is elérhető, a ponthatárok az E-felvételiben kerültek megosztásra. Az E-felvételi korábban felhívta rá a figyelmet, hogy mivel nagyszámú üzenetet kell megosztania a szolgáltatónak, így előfordulhat, hogy csak jóval a ponthatárok kihirdetése után érkezik meg az SMS-értesítés a jelentkezők számára.

A képzések felvételi ponthatárai idén is az intézményi kapacitás és az érettségi eredmények, illetve tanulmányi átlag függvényében kerültek megállapításra. Minél több diák jelentkezik egy magas pontszámú szakra, annál magasabb lesz a felvételi ponthatár. A felsőoktatási intézmények dönthetnek úgy is, hogy a jogszabályi előírásnál magasabban állapítják meg a ponthatárt, így ebben az esetben nem használják ki a rendelkezésre álló teljes kapacitást.

A legmagasabb ponthatárokat idén többek közt az ELTE jogász- (472 pont), pszichológia- (444 pont), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász- (458 pont), a BME mechatronikai mérnöki- (433 pont), a Corvinus nemzetközi tanulmányok- (433 pont) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi biztonság és védelempolitikai (445 pont) képzésén állapították meg.

Fotó: MTI/ Balogh Zoltán

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az ellenzéken múlik, jelenleg is folynának az érettségik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés