Lamborghinivel járt a csaló

2020. július 21. 9:09
A férfi bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt akár 20 év börtönre is számíthat.

Húsz évet is kaphat az a győri kötődésű, élelmiszeripari termékekkel kereskedő üzletember, aki több milliárd forint áfát csalt el társaival – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében. A bűncselekményből származó vagyont, közte a férfi Lamborghinijét és egy Bentleyt is, a NAV lefoglalta. A férfi bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt akár 20 év börtönre is számíthat.

A Budapest és Győr környéki cégeket irányító bűnbanda az Európai Unióból nettó áron vásárolt élelmiszeripari termékeket – főként sajtot, csokoládét, kávét – és azt Magyarországon nagykereskedőknek, szállodai beszállítóknak adta tovább. Az árut negyedévente cserélődő, bukó cégeken keresztül szerezték be, ezek pedig vagy nem nyújtottak be bevallást, vagy fiktív adatokkal, így csökkentve a haszonhúzók fizetendő adóját.

A nyomozás adatai szerint több tízezer tonna élelmiszer került rajtuk keresztül különböző vendéglátóhelyekre és a hazai boltok polcaira. A kereskedés volumenét jól mutatja, hogy az egy főre jutó itthoni adatokkal számolva, több mint egymillió magyar éves sajtfogyasztását fedezte a bűnszervezet illegális keretek között. A NAV és a Terrorelhárítási Központ kétnapos közös akciójában összesen 85 helyszínen tartott kutatást. A bizonyítékok beszerzése mellett a győri nyomozók luxusautókat – többek között egy Lamborghini Aventadort és egy Bentley Continentalt –, illetve jelentős összegű készpénzt is foglaltak, valamint ingatlanokat és bankszámlákat zároltak. A biztosított vagyon értéke megközelíti a másfél milliárd forintot.

A nyomozók 24 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük 5 főt őrizetbe vettek, letartóztatásukat a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte. A NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az összes hogkongázsiaáruház ezt csinálja 30 éve.
Csak ők letejelnek és akkor mehet.
Ezek meg bennszülöttek voltak, nekik ez tilos.

A Budapest és Győr környéki cégeket irányító bűnbanda az Európai Unióból nettó áron vásárolt élelmiszeripari termékeket főként sajtot, csokoládét, kávét és azt Magyarországon nagykereskedőknek, szállodai beszállítóknak adta tovább. Az árut negyedévente cserélődő, bukó cégeken keresztül szerezték be, ezek pedig vagy nem nyújtottak be bevallást, vagy fiktív adatokkal, így csökkentve a haszonhúzók fizetendő adóját.

A fordított áfa nem pont az ilyen bűncselekményeket tette volna lehetetlenné? Ki is állt ki a bevezetése ellen és mellett?

Az ügyvéd, aki a yachton huzigálta a bögyörőjét, mert ő következett a Kóté-ikreknél, na az lebukott a Borkaival.
Bár a terhelő bizonyítékok elégtek a csőtörésben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés