Uniós csúcs: Hollandia miatt nem volt előrelépés pénteken

2020. július 18. 10:56
A holland kormányfő egyhangú szavazást követel.

Hollandia ellenállása miatt egyelőre előrelépés nélkül fejeződött be az Európai Tanács csúcstalálkozójának pénteki első napja – írja a Euronews. Az uniós vezetők 2021 és 2027 közötti időszakra szóló uniós költségvetésről, valamint a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást célzó pénzügyi csomagról akarnak dönteni.

A holland kormányfő ragaszkodik ahhoz, hogy az ilyen horderejű pénzügyekben egyhangú szavazás legyen, a helyreállítási alap kérdésében azonban több gazdagabb tagállam nem ért egyet azzal, hogy a válság által jobban sújtott déli tagállamok számára egy 500 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatást adjanak, ráadásul úgy, hogy az mind a 27 uniós tagállam adósságát növeli. Mark Rutte szerint ilyen költséges helyreállítási alap létrehozását csak úgy tudják támogatni, ha a megsegített államok cserébe szigorú pénzügyi politikát és strukturális reformokat vállalnak. Olaszország azonban éppen ezt nem szeretné.

Ez volt egyébként az első alkalom a járvány kitörése óta, hogy az uniós vezetők személyesen találkoztak.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ez volt egyébként az első alkalom a járvány kitörése óta, hogy az uniós vezetők személyesen találkoztak."

Remélem maszk volt rajtuk. Nem szeretném, ha ezeknek az értékes
embereknek valami baja esne.

Válaszok:
packó | 2020. július 18. 13:17

Nem kedvelem a faszit, de most igaza van. Úgy akarják az eladósodott déli államokat bent tartani az EU-ban, hogy az egész közösségre ráterhelik azok iszonyú adósságait. Ráadásul ezeknek még csak nem is kellene változtatni a fiskális politikájukon, azután néhány év múlva megint ott tartanának, ahol most. Mit is mondott erre a nagy klasszikus? Lófaszt mama!

Wazze, egyszerűbb volna egy fillér hitelt sem felvenni, mert a politikusok az úgyis ellopják, Te meg fizetheted egész életedben.
Kína se vett fel hitelt.
Amerika se.
Mér vagyunk mi mindig palimadarak???

"ha a megsegített államok cserébe szigorú pénzügyi politikát és strukturális reformokat vállalnak. Olaszország azonban éppen ezt nem szeretné."
Eddig sem szerette volna...

Jogos az egyhangú szavazás elvárása.

Ez az Euro csődje, de még menteni próbálják, szétkenik a szart..

Teljesen érthető, hogy akik többé-kevésbé rendben vannak, nem támogatják, hogy mások az ő kontójukra ingyen pénzt kapjanak. Akik pedig szarban vannak, tudnak mondani olyan hátrányokat, amelyek nem az ő döntéseik vagy politikusaik miatt alakultak ki.

A szolidaritásból küldött támogatás természeti katasztrófák után jár, ez a vírushiszti azonban nem tekinthető ilyennek. Ha az olaszok és a spanyolok karanténba tették volna az idős és egyúttal krónikus beteg embereket, nem kellett volna két hónapra teljesen leállítani az életet, mert a többieket ez az egyébként átlagos influenza nem veszélyeztette.

Egyébként pedig mielőtt ilyen hatalmas közös hitelt vesz fel az EU, szüntesse meg az eurót, mert ma már nyilvánvaló, hogy a déli országok emiatt kerültek rendszerszintű hátrányba az északiakkal szemben. Az elfogadhatatlan, hogy egyes országok átvegyék a más országok feletti politikai irányítást, a közös pénz azonban akadályozza, hogy minden állam viselje a saját döntéseiért a felelősséget és a következményeket.

DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Remélem, hogy ki is fizettetik az emberrel a részét! Én úgy tudom, vendéglőben igen. Hiába, a "spanyol" gének nem váltak vízzé, nemzedékek hosszú sora után sem.

DDDDDDDDD

Ha lesz is 750 (?) milliárdos kötvénykibocsátás, kérdés kik jegyzik le. Ilyen kondiciókra.

Vagy 2015-ben a Daimler elnöke megrendelt évi 1 millió nigger munkaerőt Németországnak a kancellárián. Most meg 20 ezer dolgozót tesz lapátra csak a Daimler.

ezt se tudjuk. Te vennél ebből a kötvényből amúgy?

Az érintett országok médiája percre készen informálja az embereket a történtekről. Ugye hajnali háromkor is született egy érdekes német-francia-olasz javaslat, de több kezdeményezés is figyelmet érdemel.

A mandiner láthatóan nem rendelkezik felkészült stábbal, hogy érdemben és időben nem lemaradva informáljon. Persze Kelemen Anna szinten ez nem is várható el. A hozzászólók vitáznak egymással, anélkül, hogy a mandiner tényszerű mankót adna számukra ehhez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés