Lagarde: A második negyedévben is csökkent az euróövezet GDP-je

2020. július 16. 17:13
Christine Lagarde szerint szükséges fenntartani a széleskörű monetáris élénkítést, ami középtávon hozzájárul a gazdaság talpraállásához és az árstabilizációhoz.

„Korai szakaszban van az euróövezeti gazdaság helyreállása, a kilábalás terén nagyok az eltérések a tagországok között” – mondta az Európai Központi Bank (EKB) elnöke csütörtökön.

Christine Lagarde azután beszélt, hogy nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank kormányzótanácsa csütörtöki ülésén. Az EKB elnöke azt mondta, hogy az euróövezet gazdasági teljesítménye a második negyedévben is csökkent, miután az első negyedévben 3,6 százalékkal zsugorodott éves összevetésben. Arra számít, hogy a folyó harmadik negyedévben már nő a GDP, ahogy fokozatosan enyhítenek a gazdaság teljesítményét korlátozó intézkedéseken, jelezte azonban, hogy a bővülés üteme és mértéke kapcsán igen sok a bizonytalanág.

Christine Lagarde szerint szükséges fenntartani a széleskörű monetáris élénkítést, ami középtávon hozzájárul a gazdaság talpraállásához és az árstabilizációhoz. Közölte, hogy az EKB addig nem tervez változtatni a jelenlegi kamatokon, amíg az euróövezeti infláció nem közelíti meg a 2 százalék körüli inflációs célt.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A legújabb IMF-jelentés szerint:
az EU legstabilabb országa gazdaságilag, pénzügyileg: Magyarország.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés