A Penn State Egyetem szerint mégsem fontos a konzervatív vélemény

2020. július 13. 11:20
Az intézmény nemrég nyilatkozott a szellemi sokféleség fontosságáról, aztán baloldali hallgatók nyomására vissza is vonta azt – közölte a The Federalist.

Kedves konzervatív hallgatóink. Fontos számunkra a nézőpontotok” – írták a Twitteren, amivel a jobboldali diákok általános elszigetelődésére reagáltak a baloldali egyetemi kampuszokban. Egy tanulmány például bizonyította, hogy az Észak-Karolinai Egyetemen a konzervatív hallgatók kétharmada cenzúrázza önmagát az előadótermekben.

Az üzenetre azonnal lecsaptak a baloldali diákok, akik szerint „a Twitter-bejegyzés sérti a színesbőrű hallgatók érzelmeit és figyelmen kívül hagyja a bizonyos társadalmi csoportok rendszerszintű elnyomását korunk Amerikájában.” Számos hallgató gusztustalannak nevezte a konzervatívok felé tett gesztust, mások egyenesen a színes bőrű csoportok megalázását látták a bejegyzésben. Sok balos diák szerint pedig a konzervatív társaik szabad véleménynyilvánítása egész egyszerűen nem tartoznak a fontos ügyek közé. „Ők (a konzervatívok) azok a tanulók, akik az N-betűs szót használják ránk és megmutatják, mit is jelent a fehér szupremácia valójában” – nyilatkozta egy baloldali hallgató. Az egyetem a baloldali kritikák hatására azonnal visszavonta a nyilatkozatot és még a The Federalist kérdéseire sem válaszoltak.

 

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miben különböznek ezek az ún. "baloldali diákok" a kommunista agitátoroktól?

".. nyilatkozta egy baloldali hallgató." - tehát baloldali, ebben az esetben afroamerikai ?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában