Beutazási korlátozásokat jelentett be Gulyás Gergely

2020. július 12. 11:28

Mostantól tisztifőorvosi határozatban vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint.

2020. július 12. 11:28
null

A kormány aggasztó jeleket lát, ugyanis a környező országokban nő a fertőzöttség – jelentette ki Gulyás Gergely a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján. Megnyertük az első csatát, az életet sikerült újraindítani, Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a világon, ugyanakkor meg kell akadályozni, hogy behurcoljuk külföldről a vírust – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A határellenőrzést szigorítani kell, ugyanis minél jobban tudjuk kontrollálni a határokat, annál jobban meg tudjuk őrizni a biztonságot – mondta Gulyás. Ezért mostantól tisztifőorvosi határozatban vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint. Sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, és ha a vizsgálat ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni.

A vörös kategóriába tartozik jelenleg: Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Ukrajna, valamint Ázsia és Afrika országainak többsége.

A sárga kategóriába tartozik jelenleg: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína és az Egyesült Államok.

Horvátország egyelőre a zöld kategóriába tartozik.

Augusztus elsejétől amennyiben valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, saját magának kell viselnie a tesztelés költségét, ha nem akar két hétre karanténba vonulni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2020. július 13. 08:57
Ésszerű. Ám minimális óvatosság. Sajnos, a szomszédságban, mindenütt magyarjaink is laknak...
neociprióta
2020. július 13. 04:24
isten magyar barmai, a putlerista hazugsághalmaz polgárait un. orosz tesztek után szabadon beengedni, nos ez sima öngyilkosság....vajon mennyit pengetett le Oroszország orbánnak???
annamanna
2020. július 12. 17:43
"Izrael elveszítette a járvány terjedése feletti ellenőrzését." "Izraelt telibe kapta a koronavírus második hulláma" https://index.hu/kulfold/2020/07/12/izrael_koronavirus_masodik_hullam/ Remélem, le van tiltva az onnan való beutazás!
Hellminth
2020. július 12. 17:20
Ez a beutazási tilalom a pedofil nagykövetekre is érvényes?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik