Egy RMDSZ-es szenátor is elkapta a koronavírust

2020. július 11. 10:51

Az RMDSZ volt szenátusi frakcióvezetőjét kétoldali tüdőgyulladással diagnosztizálták, mintát vettek tőle, és pozitív lett a koronavírustesztje.

2020. július 11. 10:51
null

Megfertőzte a koronavírus Tánczos Barna Hargita megyei szenátort – közölte szombaton a Maszol.ro kolozsvári hírportál a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusának Facebook-bejegyzésére hivatkozva. Az RMDSZ volt szenátusi frakcióvezetőjét, a Mens Sana Alapítvány elnökét, aki korábban a Román Jégkorong Szövetséget is vezette, kétoldali tüdőgyulladással diagnosztizálták, mintát vettek tőle, és pozitív lett a koronavírustesztje. „Szuper, profi egészségügyi csapat vesz körül. Kezdjük a kezelést. Meggyógyulok és megy minden tovább” – írta a szenátor a közösségi oldalán. Hozzátette, hogy a hangulata jó és nem fáj semmije.

A Maszol.ro felidézte: Hargita megyében 367 igazolt fertőzést tartanak nyilván. A prefektusi hivatal adatai szerint az esetszámok legutóbb egy nap alatt héttel nőttek. A járvány kezdetétől 282-en gyógyultak meg, jelenleg 74 beteget ápolnak a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházban. A Hotnews.ro román hírportál szerint Tánczos Barna a kétkamarás román parlament harmadik törvényhozója, akinél kimutatták a koronavírus-fertőzést.

A bukaresti törvényhozás tagjai közül elsőként a kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik politikusa, Vergil Chitac szenátor kapta el a fertőzést március első felében: ekkor az eset miatt kéthetes házi karanténba vonult Ludovic Orban román miniszterelnök, a kormány több tagja, a PNL állandó bizottsága és szenátusi frakciója, miután a fertőzött az előző napokban kapcsolatba került ezen testületek tagjaival. Constantin Avramról, az ellenzéki ALDE képviselőjéről két hete derült ki, hogy koronavírusos. Tánczos Barna a bukaresti szenátus eheti ülésein online vett részt, szavazatait pedig telefonon adta le.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Kátai Edit

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2020. július 11. 12:27
Veszélyes Erdélyből rendszeresen a Balkánra utazgatni..
3M..
2020. július 11. 12:00
Szegény, pedig milyen volt. Mikor temetik? Szebb Jövőt!
még fokozza
2020. július 11. 11:13
Sajnos sok székely vadászik. Még a mormotát is megeszik. Ha nem hagyják abba a hobbivadászatot egyszer egy dögvész fogja elpusztítani a maradékukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik