Bolívia ideiglenes elnöke is koronavírusos lett

2020. július 10. 10:12

Jeanine Ánezre tizennégy napos karantén vár.

2020. július 10. 10:12
null

Bolívia ideiglenes elnöke, Jeanine Ánez csütörtökön bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, de jól van. A Twitter közösségi oldalán azt írta, hogy pozitív lett a Covid-19 vírustesztje, jó a közérzete, és elkülönítve dolgozik. Tizennégy napig karanténban lesz, ezt követően pedig egy újabb teszten esik át – tette hozzá az 53 éves vezető a videoüzenetben.

Nem ő az egyetlen latin-amerikai vezető, aki koronavírus-fertőzött lett. Jair Bolsonaro brazil elnök kedden közölte, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. A politikus egy nappal korábban már jelezte, hogy lázas. Mint mondta, harmincnyolc fokos láza volt, de a tüdeje tiszta, ami a hadsereg kórházában végzett vizsgálatból derült ki.

Az orvosok hidroxiklorokinnal és azitromicinnel (antibiotikum) kezelik. Március végén egy televíziós beszédében Jair Bolsonaro határozottan kétségbe vonta a vírus jelentőségét. Az elnök „kis meghűlésnek” titulálta a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta betegséget.

(MTI)

(Fotó: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Sura)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. július 10. 13:48
Menő, látom most megint a koronavírus a menő. Csupa olyan ember "kapja" el akik nem is találkoznak emberekkel, vagy nem járnak tömegközlekedési eszközökkel sem, ahol sok az ember. Mikor temetik? Szebb Jövőt!
Nehidd El
2020. július 10. 11:30
"Az orvosok hidroxiklorokinnal és azitromicinnel (antibiotikum) kezelik." Két olyan szer, amely nem hogy nem bizonyítottan hatékony a COVID kezelésében, hanem már-már bizonyítottan hatástalan. Viszont a szívnek nem tesznek jót. Az öreg katona egyedül az erős szervezetében bízhat.
di maggio
2020. július 10. 10:32
Nincs kivétel!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik