Bolívia ideiglenes elnöke is koronavírusos lett

2020. július 10. 10:12
Jeanine Ánezre tizennégy napos karantén vár.

Bolívia ideiglenes elnöke, Jeanine Ánez csütörtökön bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, de jól van. A Twitter közösségi oldalán azt írta, hogy pozitív lett a Covid-19 vírustesztje, jó a közérzete, és elkülönítve dolgozik. Tizennégy napig karanténban lesz, ezt követően pedig egy újabb teszten esik át – tette hozzá az 53 éves vezető a videoüzenetben.

Nem ő az egyetlen latin-amerikai vezető, aki koronavírus-fertőzött lett. Jair Bolsonaro brazil elnök kedden közölte, hogy pozitív lett a koronavírustesztje. A politikus egy nappal korábban már jelezte, hogy lázas. Mint mondta, harmincnyolc fokos láza volt, de a tüdeje tiszta, ami a hadsereg kórházában végzett vizsgálatból derült ki.

Az orvosok hidroxiklorokinnal és azitromicinnel (antibiotikum) kezelik. Március végén egy televíziós beszédében Jair Bolsonaro határozottan kétségbe vonta a vírus jelentőségét. Az elnök „kis meghűlésnek” titulálta a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta betegséget.

(MTI)

(Fotó: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Sura)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a baj csak, hogy talán két éve egy merényletben leszúrták. Kikezelték ugyan, de nem teljesen. Jobban járna, ha a Gilead gyógyszerét használná, nem a hidroxiklorokint, aminek egy rakás mellékhatása van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés