Miért hisztizik a Fidesz, ha a magyar jogállamisággal minden rendben van?

2020. július 09. 21:14

Pontosan azért, amiért az Európai Ügyészségtől is retteg: tudja, hogy bűnös.

2020. július 09. 21:14
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Miért hisztizik a Fidesz a jogállamisági kritérium miatt, ha a magyar jogállamisággal – ahogyan állítja – minden rendben van?

Jogos kérdés és a választ is tudjuk: a Fidesz pontosan azért menekül a jogállamisági ellenőrzések elől, amiért az Európai Ügyészségtől is retteg, mert tudja, hogy bűnös. A politikai helyzet is egyértelmű: az Európai Parlament tavaly januárban már nagy többséggel (a fideszes képviselők ellenszavazata mellett) elfogadott egy javaslatot ezzel a mechanizmussal kapcsolatban. A dokumentum alapján az Európai Bizottság a jövőben egy független szakemberekből álló testület segítségével állapíthatja majd meg: léteznek-e »a jogállamiság tekintetében fennálló, általánossá vált hiányosságok«, majd az előfinanszírozás csökkentésétől az uniós támogatás felfüggesztéséig terjedő válaszintézkedéseket javasolhatnak. Az uniós források blokkolását abban az esetben oldhatják fel a Parlament és a Tanács közös döntésével, ha a tagállami kormány kijavította a hiányosságokat. Ennek alapján olyan esetekben merülhet fel jogállami probléma, ha például a korrupciót feltáró nyomozóhatóság nem működik megfelelően, a jogosulatlanul kifizetett összegeket nem fizetik vissza, vagy nincs megfelelő együttműködés az EU Csalás Elleni Hivatalával. A szükséges mechanizmus tehát megvan, kidolgoztuk, elfogadtuk, most már a Tanácson múlik, hogy alkalmazni is lehessen.

Ahogyan korábban elmondtam már, most is újra megerősítem: csak olyan jogállami mechanizmust tartunk elfogadhatónak, amely az uniós forrásokról szóló döntés jogát csavarja ki a szabályokat megszegő kormányok kezéből, de a polgárok, önkormányzatok, vállalkozások és civilszervezetek viszont nem esnek el a nekik járó európai pénzektől. Nem Brüsszel sérti meg Magyarországot, hanem a magyar kormány sérti meg a tisztességet és a törvényeket! A magyaroknak járó uniós támogatások kimentése a tolvaj oligarchák kezéből tehát nem hazaárulás, hanem hazafias kötelesség!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. július 11. 11:00
Nem hisztizik Pistám! Csak visszaveri az általatok gerjesztett hazug állításokat!! Hazaárulók seggnyalók vagytok mindahányan!!!
formaegy
2020. július 11. 10:16
Na neked te hitlerista szaralak röviden KUSS!
syphax
2020. július 11. 08:05
"..Miért hisztizik a Fidesz, ha a magyar jogállamisággal minden rendben van?.." AZÉRT--BAZZDMEGAROHATTKÚÚRVAANYÁDAT TE HAZAÁRULÓ ÁLLAT--MERT TI AZ ELLENKEZŐJÉT POFÁZZÁTOK. ÉS AZZAL "ETETITEK" A GANYÉÉÉ-IDIÓTA NYUGATI UJSÁGIRÓKAT... TE FINGSZAR ÚJHÜLYE BAROMÁLLAT. KUSSOLJ A ROHADT MOCSKOSKÚÚRVAANYÁDBA, TE BŰZLŐ OKÁDÉK!!!
noge
2020. július 10. 19:31
Pifta! Te, aki az egyik legnagyobb hazaáruló vagy, az aljas hazugságaiddal elmehetsz a korrupt brüszeli seggekhez, amikben a nyelvedet szoktat edzeni. Magyarországon már senki sem hallgat rád, hülyének tartunk, egy debil hazudozó, harangozó majomnak tartunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik