Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére

2020. július 09. 18:20

Pak Von Szun eltűnéséről a lánya értesítette a rendőrséget.

2020. július 09. 18:20
null

Holtan találtak rá Szöul csütörtökön eltűnt polgármesterére – közölte helyi idő szerint pénteken a rendőrség.

Pak Von Szun eltűnéséről a lánya értesítette a rendőrséget, amely a polgármester mobiltelefonjának utolsó jelzései alapján jelölte ki a kutatás helyét. Végül – helyi idő szerint későn éjjel – egy erdő borította hegyvidéken találták meg a holttestet Dél-Korea fővárosának északi részén. A kutatás hét órán át tartott, 600 rendőr és tűzoltó vett benne részt kutyák és drónok segítségével.

A 64 éves polgármester halálának körülményei és eltűnésének oka egyelőre nem tisztázott, de valószínű, hogy öngyilkos lett. Erre utal, hogy lányának olyan telefonüzenetet küldött, amely végakarat-sugallatú. A lehetséges ok: szerda éjjel Pak egyik titkárnője feljelentette a polgármestert a rendőrségen sorozatos szexuális zaklatásért, amely az ő esetében három éve kezdődött. A titkárnő emellett azt is állította, hogy a városházán más nők is elszenvedték a férfi hasonló közeledését.

Pak eredetileg jogász, és ügyészként ő volt az első Dél-Koreában, akinek sikerült elítéltetnie egy vádlottat szexuális zaklatásért. Emellett heves bírálója volt mindig is annak, hogy japán katonák szexrabszolgaként használtak koreai és más nőket.

Pak Von Szun Dél-Korea csaknem 10 millió lakosú fővárosát 2011 óta vezette, tavaly júniusban harmadszor is megválasztották polgármesternek, ami példátlan Szöul történetében.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Ri Dzsin Man

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. július 12. 15:31
Ez az ember szembenézett a bünével és kielözte az ítéletet.
Ernie Pantuso
2020. július 10. 15:48
Kiváncsi lennék, hogy a mi főpolgármesterünk mit szól a hírhez?
Welszibard
2020. július 09. 22:49
Furcsa, hogy egy demokratikus államban, három év "sorozatos zaklatás" után jut valakinek az eszébe, hogy abuzálják? Közben egyszer sem elégelte meg? Gyanítom, hogy Dél-Koreát is elérte a metoo, s valaki nagyon polgármestert akart buktatni. Ha viszont valóban öngyikos lett, akkor azért a nők is gondolkozzanak már el egy kicsit...
dave
2020. július 09. 20:58
Ez dúrvaa!! Kari, hallottad a hírt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik