Antiliberális kultúrharc: Amerika végveszélyben

2020. július 8. 12:32

Gyenge Dániel
Neokohn
Egyértelmű hasonlóságot fedezhetünk fel a BLM és a történelem más totalitárius mozgalmai között.

„Talán nem túlzok, hogyha az Egyesült Államokat egy kaotikus állapotba került lángoló építményhez hasonlítom, mely az összeomlás határmezsgyéjén várja a végső megsemmisülés bekövetkeztetét. Ezt a monumentális, lenyűgöző, és pompás építményt hosszú évek áldozatos munkájával sikerült először papíron megtervezni széles tömegek bevonásával, majd véráztatta csatamezőkön elhunyt ezrek árán érvényt szerezni a nyilatkozatokban foglaltaknak, példát statuálva a világ számára, hogy ehhez hasonló csodálatos épületeket igenis létre lehet hozni. Csak akarat, hit és elkötelezettség kell hozzá.

Ez a monumentális épület azonban kezd egyre instabilabbá válni, már csak idő kérdése, mikor roskad össze, ugyanis a BLM fémjelezte utcai agresszióba és nyílt terrorba átcsapó tüntetéshullámok, a kialakult káosznak legitimációs alapot adó markánsan fehér-ellenes és a történelmi múlt eltörlésére irányuló kultúrharc, mely már az oktatást, művészetet, és médiát is áthatja, olyan veszélyes folyamatokat indított útjára, melyek hosszú távon az amerikai nemzeteszme – s az abban megtestesült értékek – eltűnéséhez vezethetnek.

A megmozdulások hevében egyre nagyobb teret nyer a baloldali radikalizmus. Hogyha a BLM kiharcolt dominanciája következtében megindult kultúrharcot, a szobordöntögetéseket, az agresszív barbarizmust elemezzük, akkor akár egyértelmű hasonlóságot fedezhetünk fel a BLM és a történelem más totalitárius mozgalmai, pártjai, politikusai között. Ilyen árulkodó jel például a meggyilkolt áldozat mitizálása, saját hősi halottként való beállítása, kultuszépítés a mozgalom körein belül a személye körül, lényegében egy torz kép alkotása a vértanúnak kikiáltott személyről és ezáltal az általuk elkövetett erőszakos bűncselekmények relativizálása vagy a múlt eltörlésének szándéka, a nemzet történelmi örökségének meggyalázása, eltorzult, progresszív identitást léptetve a helyébe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az USA most kap ízelítőt abból, amiből mi 1919-ben. Annyi pozitív hozadéka lehet, hogy a tapasztaltak után nem fogják a marxizmust meg a kommunista tanokat afféle regényes világjobbításként értelmezni.

A feudalizmusban a jobbágy nyolc hónapot dolgozott, négyet pihent.
A kegyúr gondoskodott élelméről, fűtéséről, a jobbágy gyerekeinek arányában.Mondhatjuk úgy a jobbágy nyolc hónapig fogaskerék volt, négyig tékés nézelődő.
És a 12 hónap alatt egyébként teljesen gondoktól mentes, legfeljebb az időjárás és a zsoldosok rablásaitól kellett tartania.
150 évig persze, az iszlám alatt más volt a helyzet.
Ott minden perc veszélyt jelentett, mert bármikor láncra verve tehette meg az utat Istambulba, a főtéri rabszolgavásárra, mint kelendő magyar áru.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés