A CDU „különleges szervévé” válhat a Leszbikusok és Melegek Uniója

2020. július 08. 23:11

Erre bólintott rá a párt illetékes bizottsága. A végső döntés a pártkongresszus kezében van.

2020. július 08. 23:11

A CDU strukturális bizottsága úgy döntött, a párt különleges szervezeteként ismeri el a Leszbikusok és Melegek Unióját (LSU). Ezzel a párton belül létező platform hivatalosan is a párt egyik szervévé válna. Az eset kapcsán a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjút Alexander Vogt, a szervezet szövetségi vezetője.

Vogt úr, a CDU Strukturális és Statútumbizottsága szerdán úgy döntött, hogy a Leszbikusok és Melegek Unióját (LSU) »különleges szervezeteként« ismeri el. Tehát a csoport hivatalosan is a CDU része.

A fellegekben járok. Számomra kicsit olyan, mint 2017. június 30, amikor a Bundestag úgy döntött, hogy engedélyezi az azonos nemű párok házasságát. Az is olyan pillanat volt, amelyet nehéz volt elhinni. Tudom, hogy ez nem a végső döntés. Azt a pártkongresszus hozza meg decemberben. Viszont, mivel mindössze egy ellenszavazat volt, úgy látom, jók az esélyek.

Miért olyan fontos önnek ez a státusz?

Ez bizonyos jogokat jelent. Ide tartozik a javaslati jog a pártkonferencián, a bizottságokban való részvételhez fűződő jogok. Az LMBTIQ emberek kéréseit oda kell vinnünk, ahova azok tartoznak. Vagyis a párt szívébe. Közvetlenül és nem közvetetten. Most már mi is megtehetjük ezt.”

A teljes interjút itt olvashatja.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. július 10. 13:56
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml Érdekes lehet továbbá a következő bevezető a gender tanba: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
toef36
2020. július 10. 11:58
Ott tartunk, hogy a Teremtőnek újra kell gondolnia a Genezist...?
puszika
2020. július 10. 11:12
AKI A KORPA KÖZÉ KEVEREDIK MEGESZIK A DISZNÓK!! Ez a CDU!! Sem a kereszténység sem a demokrácia nem érdekl már. Csak az ELVTELEN MEGFELELÉS!!!!!!!
balbako_
2020. július 09. 18:44
A gyomorfekélyesek és a végbélsipolyosok mikor lesznek politikai tényezők a CDU-ban? (Kirekesztik őket???)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik