Letartóztatták a mexikói mészárlás elkövetőit

2020. július 6. 10:46
A Mexikó középső részén lévő Guanajuato a latin-amerikai ország legveszélyesebb állama.

Letartóztatták a mexikói hatóságok a guanajuatói drogrehabilitációs központban a minap véghez vitt, 27 halálos áldozatot követelő vérengzés három feltételezett elkövetőjét – közölte vasárnap az ügyészség. A guanajuatói ügyészség részleteket mellőző szűkszavú közleményében tájékoztatott arról, hogy azonosították a bűntény főgyanúsítottjait, és elfogták őket. A múlt szerdán fegyveresek lemészároltak 27 embert egy drogrehabilitációs központban a mexikói Guanajuato állambeli Irapuato városban. Válogatás nélkül nyitottak tüzet a bent tartózkodókra.

 A Mexikó középső részén lévő Guanajuato a latin-amerikai ország legveszélyesebb állama, véres bandaháború zajlik ott a jaliscói Újgeneráció kartell és a helyi Santa Rosa de Lima bűnbanda között, ami különösen súlyosan érinti Irapuatót. A legújabb mészárlás után Andrés Manuel López Obrador államfő fogadkozott, hogy nem köt alkut bűnözőkkel.

A 130 milliós Mexikóban tavaly naponta átlagosan száz gyilkosság történt, több mint 60 ezer ember sorsáról nem tudni semmit.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés