Magánemberek kezdtek el konföderációs zászlókat felhúzni

2020. július 5. 8:49
A szobordöntésekre válaszul – írta meg az amerikai WSOC TV.

A Konföderáció Veteránjainak Gyermekei nevű szervezet egy 20x30 láb méretű konföderációs zászlót húzott föl egy 80 láb magasságú tartórúdra a keleti Burke megyében. Ez csupán egyike azoknak a nagy méretű konföderációs zászlóknak, amelyeket a konföderációs emlékművek ledöntésére válaszul kezdtek el felhúzni.

A szervezet tagja, Elgie McGalliard elmondta, hogy a zászlókkal a szobordöntésekre reagálnak és próbálják őket jól látható helyekre, például a tagállamok közötti gyorsforgalmi utak mentén felállítani, hogy minél többen láthassák őket. A megye vezetői nem távolíthatják el a zászlókat, mert azok magántulajdonban vannak, és jelenleg nem létezik az eltávolítást lehetővé tevő rendelet. A közeli város polgármestere ugyanakkor ellenzi a közel 800 dolláros zászló felállítását.

A Konföderáció Gyermekei azt is elmondták, hogy ők senkit sem akarnak elnyomni, csupán megosztják a konföderációs örökségüket. Akárhány szobrot is döntenek le, nyilatkozták, mi annyi új zászlót húzunk föl Észak-Karolina főbb útszakaszainak mentén – közölte a WSOC TV.

 

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szokásos mély ismeretről árulkodó fölényes lipsi komment. Az országos méretű tüntetéshullám támogatói valójában a kisebbséget alkotják az USA-ban. Csak ez nem látszik a balliberális kontroll alatt lévő médiából és közösségi terekből.

A BLM mozgalomnak, szobordöntögetéseknek mi az értelme? Miért támogatja ezt a nyugati sajtó 90%-a, és Gyuri bácsi médiája idehaza?

Hatás-ellenhatás...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés