A fővárosiak megkérdezése nélkül döntöttek Karácsonyék

2020. július 05. 14:33

A Fidesz szerint az autósok sarcolása helyett a parkolóhálózat és a P+R rendszer fejlesztésével kellene segíteni – közölte a Hír TV.

2020. július 05. 14:33
null

A fővárosiak megkérdezése nélkül bővítettek parkolózónákat és emeltek a parkolási díjakon több kerületben is Karácsony Gergelyék – számol be erről a Hír TV „Budapesti Srácok” című műsora. A stábnak nyilatkozó kormánypárti politikusok azzal egyetértettek, hogy forgalomszabályozásra szükség van, de nem úgy, ahogy azt a balliberális fővárosi vezetés teszi.

Örs vezér tere

Budapest egyik közlekedési csomópontja közelében, az Örs vezér terénél bevásárlóközpont, egyetem és orvosi rendelő is van. Ezért itt évtizedek óta ingyen lehetett parkolni. Zugló balliberális vezetése azonban ezt a környéket is díjkötelessé teszi: augusztus elsejétől csaknem 300 forintot kell majd fizetni egy órányi várakozásért. Karácsony Gergely utódja, Horváth Csaba azzal magyarázza a parkolási zóna bővítését, hogy így lesz hely a BKV buszainak.

Zónahatár kitolása

A szocialista polgármester azonban egészen a Nagy Lajos Király útjától a Róna utcáig kitolta a zónahatárt, azaz annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, aki az Uzsoki Utcai Kórházba megy. Horváth Csaba szerint a parkolási zóna bővítésén túl több új parkoló automatára is szükség lenne. A Fidesz szerint ez fölösleges pénzköltés. A fővárosi közgyűlés nem csak Zuglóban, hanem még további három kerületben is emeli a parkolási díjakat. Eszerint a 2., a 12., és a 13. kerület egyes parkolási zónáiban, egy kategóriával feljebb ugranak a díj-tételek. Budapesten ötféle díjtétel létezik, egy kategóriányi ugrás pedig óránként csaknem 100 forint emelkedést jelent.

Karácsonyék fákat sem ültettek

Ez már a második kerület, ahol a szocialista polgármester éppen azt mutogatja a térképen, hogy a szomszéd, harmadik kerületiek miatt kellett drasztikusan emelni a parkolási díjon. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a parkolás, mint forgalomszabályozás fontos dolog lenne akkor, ha Karácsony és csapata jól csinálná. Karácsony megválasztása után nem sokkal azt állította: a parkolóhelyek elveszik a helyet a zöld területektől, így azok helyére fákat ültetne, de erről senkivel sem egyeztetett és a fővárosiakat sem kérdezte meg ráadásul fákat sem ültettek – közölte a Hír TV.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. július 06. 18:24
Budapest az egyetlen európai város, ahol már rosszabb a levegő, mint a járvány előtt. A kormány indokolatlanul hosszú ideig hagyta az ingyenes parkolást. https://444.hu/2020/07/06/budapest-az-egyetlen-europai-varos-ahol-mar-rosszabb-a-levego-mint-a-jarvany-elott?fbclid=IwAR0n3eAuY87_bzLIlbN_tmwk3ODuJTkyRQfBuX5ezaLbWsqa2lX5lhiSb6o
toef36
2020. július 06. 09:59
Nézzetek a szemébe! Agylágyult...
Tüke66
2020. július 06. 08:53
Sajnos a birka Pesti nép két káromkodással tudomásul veszi. Érdekes módon ezért nem mennek tüntikézni. Ez a moslék banda így próbálja a kormány ellen hangolni a népet. Belenyúltak a zsíros bödönünkbe? Passzoljuk a lakosságra a veszteséget. Ha meg akarom látogatni az unokáimat, csengethetek akár többezer forintot. Pfej!
madarpok
2020. július 06. 00:44
Győr belvárosában most adták át a negyedik parkolóházat. Éppen most fontolgatják az ötödik építését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik