Tüntetők közé hajtott egy autó Seattle-ben

2020. július 4. 19:54
Egyelőre két súlyos sérültről tudni.

Két nő megsérült, amikor egy autó tüntetők egy kisebb csoportja közé hajtott az amerikai Seattle városában, egy lezárt autóúton. Az esetről készült felvételeken látni, hogy az autó nagy sebességgel érkezett, és telibe talált két tüntetőt péntek késő éjjel – írja a BBC nyomán a 444.hu.

A cikkből kiderül: az egyik áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, és a másik nő is komoly sebesüléseket szerzett. Az eset helyszínén egyébként le volt zárva az út, éppen egy szombatra bejelentett demonstráció miatt. A gázoló autó sofőrjének kettő, az utat lezáró kocsit is ki kellett tehát kerülnie. A 27 éves, helyi lakos sofőrt őrizetbe vették, de a rendőrség közleménye szerint még nem nem igazolódott, hogy szándékos támadás történt. 

Ahogyan arról mi is folyamatosan hírt adtunk, az amerikai városban egymást érik a tüntetések George Floyd májusi halálát követően. Az események csúcspontján városfoglalók vették át a hatalmat a település egy része felett, ahol autonóm területet alakítottak. A zónát két nappal ezelőtt számolták fel, erről ebben a cikkben írtunk.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés