Nincsen párhuzamos tudomány

2020. július 4. 8:09

Ungváry Krisztián
Magyar Nemzet
A tények szigorú határokat szabnak a különféle narratíváknak és interpretációknak.

„Érdeklődéssel olvastam a Szakács Árpád által kreált összeesküvés-elméletet cáfoló írásomra adott reflexiókat. Az olvasók számára jó hírem van: a tudomány szabályai nem demokratikusak. Teljesen mindegy, hogy egy állítást hányan visszhangoznak, mennyi közpénzt költenek rá, ettől nem lesz valósabb. Egyetlen dolog számít: a tényekkel való bizonyíthatóság. Második örömhírem az, hogy a tudomány szabályai ebből következően liberálisnak sem nevezhetők. A történelmi tények és a logikus érvelés rendkívül szigorú határokat szabnak a különféle narratíváknak és interpretációknak.

Kritikusaim sok mindent szememre hánytak, és abban kivétel nélkül egyetértettek, hogy Trianont szabadkőműves összeesküvés idézte elő. Ezzel kapcsolatos bizonyítékot azonban egyikük sem szolgáltatott, leszámítva azt a próbálkozásukat, amely szerint a Martinovics-páholy, illetve a Galilei Kör kommunistabarát aktivistái jellemezték volna a magyar szabadkőműves mozgalmat. Most ne ragadjuk le annál, hogy még ha igaz is lenne az állítás, akkor sem bizonyítaná azt, hogy a kommunisták fel akarták darabolni az országot (nem akarták). Az állítás tudományos szempontból pontosan annyira igaz, mintha Borkai Zsolt volt győri polgármester libidóját és erkölcseit feleltetnénk meg az átlag fideszes politikus libidójának és erkölcsének. Vagyis semennyire.

A szabadkőműves mozgalomnak körülbelül 7500 tagja volt, ezek túlnyomó része, beleértve a felső vezetést is, magyar nacionalistaként gondolkodott. Szabadkőművesekből állt a református egyház felső vezetésének jelentős része is, élén Ravasz László püspökkel, a Magyarországi Symbolikus Nagypáholy főfelügyelője a keresztény kurzust megalapozó Friedrich István volt, a kolozsvári Unió Páholy vezetője, Apáthy István zoológus a magyar turanizmus és fajegészségtan lelkes hívének számított.

Amennyiben a kedves olvasó azt hiszi, hogy ezek kiragadott példák, szívesen vállalkozom arra, hogy minden egyes baloldali kommunista szabadkőműves nevére három konzervatív szabadkőművessel feleljek. Vagy másképp közelítve a kérdést: arra is fogadni merek, hogy legalább annyi erkölcseiben bukott vagy III/III-as múlttal rendelkező fideszes politikust meg tudok nevezni, mint ahány baloldali nemzetvesztőnek bélyegezhető szabadkőművest az engem támadó pártmunkások ismernek. Induljon a verseny?

Köszönet jár Hatos Pálnak, mert felhívta a figyelmet arra, hogy könyvében hivatkozott Raffay munkájára – csak éppen nem azokra, amely a szabadkőműves összeesküvéseket tárgyalja. Ezeket Hatos udvariasan meg sem említi, ellenben leszögezi, hogy a szabadkőműves összeesküvésről hangoztatott vádak természetesen alaptalanok, mivel a magyar szabadkőművesek zöme éppenséggel a magyar szupremácia kiteljesedését remélte a háborútól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kedves Krisztián, ott tévedsz, hogy már maguk a "tények" interpretáltak.

Srácok, azért ez gigászi ütközet az ungvári meg a szakács között...
DDD


A valódi konzervatív történészek(Ungváry-Szakály-Hatos-Ablonczy) kiütéssel nyertek, a Raffay-Szakács kör most végre oda kerül ahová való, a szellemi pöcegödör aljára.

Jót nevettem a felsorolt neveken, Szakály kivételével mind liberális történész, , kint is vagyok, bent is vagyok, minden irányban seggnyaló, karrierista, mindent a saját egzisztenciális érdekei mentén szervező alak. Ungváry meg naponta hülyét csinál a konzervatív oldalból. Nem értem, hogy a mandiner miért foglalkozik Ungváryval. Ő folyik a csapból is, Raffay és Szakács a mandiner számára is a tiltott kategóriába tartozik.

S még azt mondják, hogy a mandiner kormánypárti........jobboldali.

A Klubrádióban ma délelőtt nagyon jó elemzés hangzott el Trump elnökről, választási esélyeiről. A lényege, Trump konzervatív választói elfordulnak a gyengekezű, tesze-tosza elnöktől, a rendpártiak büntetik elnöküket.

Orbán egyedüli győztes karizmája az erőskezűség, a vezetésre való alkalmasság, az, hogy ráérzett a társadalom többsége aortájára, arra, hogy az emberek biztonságban, nyugalomban, kiszámítható világban akarnak élni, megőrizve mindenfajta identitásukat.

Amik ellen Ungváry az egyik legaljasabb lázító. A szabadkőművesség tény, ma is működnek a páholyok, ők rendezik a világ dolgait. A háborúkat, a felforgatást, a békétlenséget, a nyomort, a népek, vallások közötti gyűlöletet.

S itt a bizonyíték, tessék végig venni, min dolgozik a magyarországi balliberális értelmiség, mire kapott megbízást........a zsidó-keresztény kultúra, a nemzeti identitás, a családok, minden társadalmi kötőszövet lebontására, felszámolására.

UNGVÁRY KRISZTIÁN: "A tények szigorú határokat szabnak a különféle narratíváknak és interpretációknak."
Nem szabnak határt!
Az is megtörtént a szovjet megszállókkal kollaboráló történészek történelemkönyveiben, hogy legtöbbet a "Múlt" változott!
A szovjet megszállókkal kollaboráló történészek rút fajtája nem halt ki sőt virul! Ezek egymást és leszármazottaikat segítve juttatták pozícióba, és hallgattatták el a valóság hangját.
A hosszú szovjet megszállás alatt létrejött a történészeknek egy kasztja, akik a megszállók igényeinek megfelelően tolmácsolták a történetet, hasonlóan ahhoz, ahogyan Julius Caesar lefestette a gall háború összefüggéseit.

Krausz... pár napja az ATV-ben konkrétan leszélsőjobboldalizta Ungváry-t (!).
Olyanokat mondott róla, hogy "szélsőjobboldali orientációjú" meg hogy "meggyőződéses nacioanalista, erős német orientációval"... :))))))

(Ha létezne Krausz inverze, az konkrétan a börtönben hűsölne még Magyarországon is... ez meg az ATV rendszeres sztárvendége...)

Azért az elgondolkodtató, hogy elvileg fideszes intézményvezetők minden kaput kitártak Ungváry előtt...kik vezetik a minisztériumokat, az érintett intézeteket?

A látható szabadkőművesség lehet hogy 7500 tagból állt. És a fölöttük lévő nem látható? (Nem, mintha ezeknek számosaknak kellett lenniük.)

Az is nagy marha, aki azt hiszi, hogy nincs a világban ezer és ezer összeesküvés.

„Háromszáz ember, akik mind ismerik egymást, irányítja Európa gazdasági életét és választja meg saját utódját a csoporton belülről.” – mondta 1909-ben Walter Rathenau, aki abban a helyzetben volt, hogy tudja. (Az édesapjától örökölte az ellenőrző tulajdonrészt a German General Electric Company-ban, azonkívül egy halom egyéb vállalat igazgatótanácsának is tagja volt.)

Idézi jóváhagyólag Carroll Quigley: Tragedy and Hope, a History of the World in our Time (Tragédia és remény, a világ története napjainkban), Macmillan, New York, 1966, 61.old. (Az egész könyv 1348 oldal.)
A szerző maga is kapcsolatban volt a Kerekasztal Társaságok nevű angolszász hatalmi szerveződéssel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés