Ön hallott már eSwatiniról? Az afrikai királyság teljes kormányát karanténba kényszerítette a vírus

2020. július 04. 21:53

Az országot korábban Szváziföldnek hívták.

2020. július 04. 21:53
null

A korábbi Szváziföld, eSwatini teljes kormánya karanténba kényszerült, és otthonról kénytelen dolgozni, miután egyikük elkapta az új típusú koronavírust – jelentette be szombaton a királyság kormánya.

A kormánytagokat rendszeresen tesztelik, és kedden derült ki, hogy Ndlaluhlaza Ndwandwe közlekedési és közmunkaügyi miniszter megfertőződött. „A kormány minden tagja azonnal elszigeteli magát, és otthonról fognak dolgozni” – közölte Sabelo Diamini kormányszóvivő. ESwatiniben eddig 984 koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, közülük 13-an haltak bele a Covid-19-be.

A Dél-Afrika és Mozambik közé ékelődő ország Afrika utolsó abszolút monarchiája, amelyet 1986 óta III. Mswati király irányít. Az országban 1,3 millió ember él, kétharmaduk a szegénységi küszöb alatt, és a felnőtt lakosság 27,2 százaléka HIV-fertőzött, ami a legmagasabb arány az egész világon.

(MTI)

Nyitóképünkön III. Mswati király látható. A kép forrása: MTI.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. július 05. 03:13
"Ön hallott már eSwatiniról?" A Mandinertől nem, mert ez az újság valamiért nagyon sokkal jobban szeret írni Izraelről, mint eSwatiniról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik