Terrortámadásra ösztönző honlapokat azonosítottak Európa-szerte

2020. július 3. 16:00
A műveletben, melynek során közel kétezer weboldalt sikerült azonosítani, Magyarország illetékes hatóságai is részt vettek.

Terrortámadás elkövetését ösztönző, vagy segítő közel kétezer weboldalt és azoknak felületet biztosító 180 internetes szolgáltatót azonosítottak 17 ország, köztük Magyarország illetékes hatóságai – közölte az Európai Unió rendőri együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

A hágai székhelyű uniós szervezet tájékoztatása szerint a terrortámadások elkövetésére ösztönző útmutatók célja, hogy terrorcselekmények előkészítésére vagy elkövetésére ösztönözzön, és ehhez oktatóanyagokat és kiképzési tájékoztatókat bocsátottak rendelkezésre. A 17 országban – Albániában, Ausztráliában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Olaszországban, Észak-Macedóniában, Portugáliában, Romániában, Szerbiában, Szlovéniában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban – végzett internetes vizsgálatok során

egyebek mellett robbanószerek házi elkészítésének kézikönyvei, korábbi terroristák által elkövetett támadások útmutatóit fedezték fel.

Az útmutatók némelyike arra vonatkozóan is iránymutatást adott, miként lehet az online térben névtelennek maradni, és hogyan lehet elkerülni, vagy hatástalanítani a hatóságok keresőmotorjait terrorista támadás előkészítésének idején. A felfedezet dzsihádista, jobboldali, és baloldali szélsőséges ideológiát terjesztő szervezetekre hivatkozó terrorista tartalmaknak felületet biztosító szolgáltatók ellen eljárást indítottak a szerződési feltételek megsértése miatt – közölték.

(MTI)

Nyitóképünkön a francia Országos Csendőrségi Beavatkozási Csoport (GIGN) tagjainak egy esetleges terrortámadás hatásainak elhárítását célzó gyakorlata látható. A kép forrása: MTI.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Soros-NGO-k: terrorszervezetek.
Törvényes kormányokat akarnak megdöntetni parlamenten kívüli eszközökkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés